Showtime > Celebrity

Ona ima 77, a on je od nje mlađi 21 godinu! Ko je MUŠKARAC sa kojim se Marina Abramović povremeno VIĐA u HOTELU

Ekscentrična umetnica imala je buran ljubavni život, dva braka iza sebe i nije želela decu

Autor: magazin.novosti.rs/Anica Ninković

27/11/2023 > 20:01

podeli vest:

Ona ima 77, a on je od nje mlađi 21 godinu! Ko je MUŠKARAC sa kojim se Marina Abramović povremeno VIĐA u HOTELU
Foto: ATA Images


Marina Abramović je najpoznatija konceptualna umetnica srpskog porekla, poznata širom sveta po svojim veličanstvenim performansima, a uskoro će proslaviti 77. rođendan. Imala je neverovatne ljubavne priče, a već 7 godina je u vezi s ovim muškarcem.

Imala je dva braka, koja su trajala po četiri godine, najpre je bila u braku s konceptualnim umetnikom Nešom Paripovićem, a potom s Italijanom Paolom Kanevarijem, koji je od nje mlađi 17 godina.

Pamti se i njena ljubavna priča s Frankom Uveom Lajsipenom, poznatim i kao Ulaj, s kojim je napravila neke od najupamćenijih performansa, pa su, tako, tri meseca raskidali, hodajući jedno prema drugom na Kineskom zidu.

Marina je bila trudna nekoliko puta, ali nikada nije želela da iznese nijednu trudnoću.

- To sam odlučila posebno zato što sam imala tako užasno detinjstvo. Nisam želela da budem majka. Nikako. Moji studenti su moja deca - rekla je ona jednom prilikom.

 

Ko je Marinin sadašnji izabranik?

Marina već decenijama živi u Njujorku, a od 2016. godine je u ljubavi sa američkim producentom i biznismenom Todom Ekertom, sa kojim je 2019. godine boravila u Beogradu.

Ona je jednom prilikom za "The Times" otkrila da je, između ostalog, mladi ljubavnik ključ njene sreće. Tod je mlađi od nje 21 godinu, ali oni i sa takvom razlikom fukncionišu skladno i savršeno.

- Lišila sam sebe dece i porodice. Živela sam ceo život kao nomad. Moji studenti su bili moja deca. U poslednje tri godine sam srećna s Todom, koji ima sličan način života. Vidimo se povremeno u hotelu - rekla je Marina 2019. godine za "Kurir".

Ostavite komentar