Showtime > Celebrity

Od parodija do drama koje su oduševile kraljicu: GLUMICE koje su IGRALE Elizabetu II

Kraljica Elizabeta II je zbog svog zanimljivog života postala ikonična figura, te je pažnju privukla i brojnim filmadžijama

Autor: Telegraf

09/09/2022 > 13:48

podeli vest:

Od parodija do drama koje su oduševile kraljicu: GLUMICE koje su IGRALE Elizabetu II
Foto: YouTube screenshot


Vladarka koja je ispisala istoriju time što je na tronu Velike Britanije provela više od 70 godina, kraljica Elizabeta II preminula je u 96. godini.

Od žene koja je vodila zemlju rame uz rame sa Vinstonom Čerčilom, do one koja je bila poznata po izrazitom smislu za humor, kraljica Elizabeta II postala je ikonična figura.

Dužnosti buduće prestolonaslednice preuzela je sa svega 18 godina, kada je tokom Drugog svetskog rata naučila kako da vozi i popravlja ambulanta kola. Sa 25, već majka dvoje dece, preuzela je ulogu kraljice sedam nezavisnih zemalja Komonvelta. Nije ni čudo što je njen neverovatni život, a naročito turbulentni period tokom 1990-ih godina, privlačio pažnju filmadžija.

Tokom godina mnoge su glumice tumačile ulogu Elizabete II, kako za velike, tako i male ekrane, tačnije, ona je portretisana u više od 100 filmova i serija. Dve glumice je kraljica lično proglasila damama, i to Helen Miren i Emu Tompson - posle njihovih izvedbi.

Evo koje su sve poznate glumice tumačile uloge kraljice Elizabeze II

Dama Ema Tompson igrala je kraljicu u TV filmu “Playhouse Presents: Walking the Dogs” koji se bavio incidentom iz 1982. kada je Majkl Fagan upao u kraljičinu sobu.

Helen Miren dobila je oskara za ulogu kraljice Elizabete iz 2016. godine.  Radnja filma se fokusira na pogibiju princeze Dajane i kraljičinu reakciju. Helen Miren i Kristen Skot su obe glumile kraljicu u predstavi  “Publika”, koja je kasnije inspirisala Netfliksovu seriju “Kruna”.

Foto: YouTube screenshot

 

 

Glumica koja je kraljicu glumila u Netfliksovoj seriji “Kruna “ je Kler Foj, a uloga joj je donela Zlatni globus. U 3. i četvrtoj sezoni “Krune” kraljicu je glumila Olivija Kolman, a ta uloga joj je donela Ejmija I Zlatni Globus. U 5. i 6. sezoni iste serije ulogu kraljice tumači Imelda Staunton, koja će pokrivati period od 1999.godine do 2003. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Crown (@thecrownnetflix)

Sara Gadon tumačila je veoma mladu princezu Elizabetu u romantičnoj komediji  “A royal night out”.

U parodiji na dramatične filmove o Drugom svetskom ratu kraljicu sa prenaglašenim otmenim britanskim akcentom igra Nev Kembel.

U filmu “Kraljev govor “ kraljicu tumači Freja Vilson, dok je Toni Džejn Aleksander glumi u romansi “Vilijan i Kejt”.

Foto: YouTube screenshot

 

Dženet Čarls je bila profesionalna imitatorka kraljice Elizabete II skoro 50 godina, a tumačila ju je u komedijama “Goli pištolj”, “Ostin Pauers - Zlatni organ” i “Sve što ti treba je keš”. 

Ostavite komentar