Showtime > Celebrity

Danas je rođendan princeze Karađorđević, ali i DAN LJUBAZNOSTI: Ovim povodom poslala je važnu poruku NADE i DOBROTE

Podelila je snažne reči u nadi da će sve podsetiti na važnost svakodnevnih dobrih dela

Autor: K1info/ona.rs

13/11/2023 > 17:18

podeli vest:

Danas je rođendan princeze Karađorđević, ali i DAN LJUBAZNOSTI: Ovim povodom poslala je važnu poruku NADE i DOBROTE
Foto: Youtube PrintScreen/24 Vesti


Svetski dan ljubaznosti, koji se obeležava 13. novembra, proslava je dela dobrote i njihovog snažnog uticaja na pojedince, zajednice i svet.

Ovaj dan je podsećanje na pozitivan efekat koji velikodušnost ima na ljude, podstiče pojedince da izvode namerne promišljene gestove i podstiče kulturu empatije i liberalnosti.

Motivacija iza Svetskog dana ljubaznosti je da se problemi iznesu na videlo kroz ljubaznost, fokusirajući se na pozitivnost i empatiju koja se pridružuje svima nama. Ključni deo ljudskog iskustva je uvek dobrota, uzdiže se iznad političkih, rasnih, verskih, rodnih i geografskih granica.

Baš na današnji dan rođena je NJ.K.V. Katarina Karađorđević, koja je tim povodom i poslala poruku u nadi da će sve podsetiti na važnost svakodnevnih dobrih dela.

- Svaki čin dobrote je snažan način da se napravi razlika, da se postavi dobar primer drugima. To je način da se donese radost i sreća onima kojima je to najpotrebnije. To je nešto što se dugo pamti i lako prenosi na druge. Moja rođendanska želja je da svako učini bar jedan čin dobrote i ljubavi dnevno. Svako ima moć i sposobnost da pokloni ovaj svoj mali doprinos svetu. Molim se da svi koriste moć koju imaju za dobro. Molim se da koristim svoje glasove da šire ljubav, a ne mržnju. Život je izazvan. Jednostavan osmeh, čin saosećanja, ljubavna reč i ispružena ruka pomoći mogu da naprave razliku u nečijem životu. Takođe, ne zaboravimo da budemo ljubavni prema sebi. Dobrota i ljubav su dar koji možemo dati i dar koji primamo - poželela je princeza Katarina.

Princeza takođe želi da svi ljudi šire naše planete ostaju zdravi i sigurni, da neguju i cene život i sve dragocene trenutke koje nam on donosi, i da podržavaju jedne druge, zarad boljeg sveta u kom svi živimo.

Ostavite komentar