Showtime > Celebrity

POZNATE LIČNOSTI među novim ČETBOTOVIMA kompanije Meta: Paris HILTON rešava misterije, a tu su i Snoop DOGG i Tom BREJDI

Uspon veštačke inteligencije u oblasti zabave naišao je na protivljenje umetnika Selene Gomez, Noela Galagera, Eda Širana i Dejmona Albarna

Izvor: K1info

28/09/2023 > 11:21

podeli vest:

POZNATE LIČNOSTI među novim ČETBOTOVIMA kompanije Meta: Paris HILTON rešava misterije, a tu su i Snoop DOGG i Tom BREJDI
Foto: Tanjug/AP Photo/Godofredo A. Vásquez


Meta je podelila seriju novih četbotova poznatih ličnosti koji su zasnovani na veštačkoj inteligenciji (AI) u svom najnovijem razvoju za platformu.

Ukupno 28 novih četbotova biće lansirano na Facebooku i Instagramu, pri čemu će Snoop Dogg pozajmiti glas jednom od njih nazvanom "Dungeon Master", koji je specijalizovan za video igre. Bivša pop pevačica Paris Hilton, s druge strane, pozajmiće glas "Amber" - detektivki koja rešava misterije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paris Hilton (@parishilton)

"Stvaramo veštačku inteligenciju koja ima više ličnosti, mišljenja i interesovanja, i sa kojima je malo zabavnija interakcija", navodi se u saopštenju Mete na njihovoj veb stranici. "Možete ih zamisliti kao novu grupu likova - svi sa jedinstvenim biografijama."

Ostale poznate ličnosti uključuju bivšeg NFL igrača Toma Brejdija (kao "Bru"), Kendal Džener (kao "Billie") i YouTubera MrBeast (kao "Zach"). Meta je takođe najavila planove za novog AI asistenta, kao i novi AI studio za programere, razvojne timove, preduzeća i kreatore.

Uspon veštačke inteligencije, posebno u oblasti zabave, naišao je na protivljenje. Ranije ovog meseca, Selena Gomez je opisala "svoju" AI verziju pesme "Starboy" od The Weeknda (koji je takođe bio žrtva AI-generisane muzike) kao "zastrašujuću".

Noel Galager je, s druge strane, kritikovao AI-generisani "album" Oasisa koji je bio deljen na internetu ranije ove godine.

- Ovi jebeni idioti očigledno imaju previše slobodnog vremena - rekao je tada.

Drugi umetnici koji su se izrazili protiv veštačke inteligencije su Ed Širan, koji to smatra "čudnim", i Dejmon Albarn (Blur), koji ju je nazvao "apsurdnom".

Ostavite komentar