Showtime > Celebrity

MOŽE i bez HLEBA: Evo kako Jelena Đoković PRAVI zdrave BRUSKETE

Ove bruskete "nose" hrskavo pečeni krompiri

Autor: sd.rs

30/07/2023 > 20:47

podeli vest:

MOŽE i bez HLEBA: Evo kako Jelena Đoković PRAVI zdrave BRUSKETE
Foto: ATA Images


Letnje je vreme, temperature su izuzetno visoke, pa nam je potrebna neka lagana i osvežavajuća hrana. Pa, svi oni koji vole bruskete, a trude se da ne jedu hleb, oduševiće se kada vide da postoji jedna zdrava alternativa.

Reč je o jednostavanom receptu Jelene Đoković. Ona je objavila ovo ukusno i zdravo jelo na Instagramu, a možete ga jesti i kada ste na postu ili ako birate veganski način ishrane.

Umesto hleba, ove bruskete "nose" hrskavo pečeni krompiri.

Sastojci:

2 velika ili 4 mala krompira
2 šolje seckanog čeri paradajza
2 mlevena čena belog luka
5 listova svežeg mlevenog bosiljka
¼ kašičice morske soli
sok od ½ limuna
1 kašičica meda (opciono)
so i biber po ukusu

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Krompir isecite po dužini na dugačke ovale debljine oko pola centimetra i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Krompir pecite 30 minuta, dok po vrhu ne dobije zlatno smeđu boju.

Umutite limunov sok, so, beli luk i med (po želji) u maloj posudi. Dodajte paradajz isečen na kockice i promešajte da se sjedini. Pečene kriške krompira poređajte na poslužavnik i po njima pospite paradajz isečen na kockice i mleveni bosiljak. Po svakoj brusketi na kraju dodatno pospite morsku so i biber po ukusu.

Čeri paradajz možete zameniti običnim paradajzom. Takođe, ako ne volite bosiljak, možete se igrati i eksperimentisati sa peršunom. 

Ostavite komentar