Showtime > Celebrity

Finansira bivšu školu: Leonardo Dikaprio PLAĆA STIPENDIJE UČENICIMA klimatskog obrazovanja

Dikaprio plaća stipendije učenicima klimatskog obrazovanja u svojoj bivšoj školi

Izvor: K1info/Tanjug

11/07/2023 > 19:36

podeli vest:

Finansira bivšu školu: Leonardo Dikaprio PLAĆA STIPENDIJE UČENICIMA klimatskog obrazovanja
Foto: Photo by Evan Agostini/Invision/AP, File


Holivudska zvezda Leonardo Dikaprio finansiraće stipendije i program klimatskog obrazovanja u osnovnoj školi sa sedištem u UCLA, gde je i sam nekada bio stipendista, saopštli su danas poznati glumac i pomenuti koledž.

Fond za stipendiranje Leonarda Di Kaprija i Obrazovni program o klimatskoj pravdi trebalo bi da započnu školovanje sledeće školske godine u Laboratorijskoj školi UCLA, preneo je AP.

- Imao sam sreću da pohađam Laboratorijsku školu zahvaljujući velikodušnom doprinosu donatora iz UCLA, a to iskustvo duboko je promenilo moj pogled na svet - rekao je Dikaprio.

Foto: Tanjug/Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP

 

On je istakao kako je ponosan zbog toga što ima priliku da prenese svoje iskustvo onima koji bi inače propustili ovu priliku.

- Želim i da pomognem u stvaranju programa, koji će pomoći u vođenju sledeće generacije klimatskih ratnika - naveo je Dikaprio.

Škola ima za cilj da obezbedi inovativne obrazovne tehnike za svoje učenike, čiji se uzrast kreće od četiri do 12 godina.

Dikaprijev fond za stipendiranje pomagaće studentima kojima je potrebna finansijska pomoć, kakvu je i on dobio kao dete kada je išao u školu osamdesetih godina prošlog veka.

Na taj način pomoći će školi da održi raznovrsnost, jer oko 40 odsto njenih studenata treba finansijska pomoć.

- Ovaj fond za stipendije omogućiće brojnoj deci pristup laboratorijskoj školi, baš kao što je nekada imao Leo - rekao je profesor na odeljenju zdravstvenih nauka UCLA dr Erik Esrailijan, koji je i dugogodišnji Dikaprijov prijatelj.

Novi i odvojeni klimatski obrazovni program imaće za cilj da edukuje učenike od predškolskog uzrasta do šestog razreda o nauci u vezi sa klimatskim promenama, kao i o politici i liderstvu potrebnim za njihovo rešavanje.

Ostavite komentar