Showtime > Celebrity

Za Kejt je venčanje jordanskog princa bilo PREKRETNICA iz JEDNOG razloga

Kraljica Elizabeta je na poklon dobila tijaru i minđuše kao venčani poklon od svojih roditelja, kralja Džordža VI i kraljice Elizabete

Autor: K1 info/Glossy

04/06/2023 > 19:34

podeli vest:

Za Kejt je venčanje jordanskog princa bilo PREKRETNICA iz JEDNOG razloga
Foto: Tanjug/Dan Charity/pool photo via AP


Venčanje jordanskog princa Al Huseina i njegove izabranice Radžve Kaled Seif okupilo je pre nekoliko dana veliki broj važnih zvanica među kojima su bili britanski princ Vilijam i Kejt Midlton. 

Princeza od Velsa je za ovu priliku odabrala predivnu haljinu, a na glavi je nosila svoj omiljeni ukras za glavu, dijamantsku i bisernu tijaru kraljice Marije "Lover's knot" (Čvor ljubavnika kraljice Marije).

Iako je i ranije nosila tijaru više puta, ovo je prvi put da je Kejt nosila tijaru van Ujedinjenog Kraljevstva, što je činio mali broj princeza i kraljica pre nje.

Supruga britanskog princa je nosila tijaru na drugačiji način nego inače, stvarajući tako svoj lični stil. Iako nosi elegantne frizure za svečane prilike princeza je odlučila da pusti kosu na jordanskom venčanju.

Princeza Kejt je prvi put eksperimentisala sa kombinacijom tijare i raspuštene kose u decembru na prijemu diplomatskog kora u Bakingemskoj palati. Međutim, za taj izlazak nosila je tijaru sa cvetom lotosa, koju je nosila prvi put od 2015. godine.

Princeza od Velsa nosila je još jednu tijaru: na dan venčanja u aprilu 2011. ponela je Kartier Halo tijaru kraljice Elizabete II u kombinaciji sa polupodignutom kosom sa opuštenim loknama.

Sledeću tijaru ponela je godinu i po dana kasnije kada je nosila cvet lotosa na prijemu u palati sa sličnom frizurom. Princeza je zatim prešla na punđe, koji će dominirati kao njena omiljena frizura sa tijarom narednih sedam godina.

Prema sudskom draguljaru, tijara "ljubavnika kraljice Marije" — koja ima bisere koji vise sa dijamantskih čvorova — stara je više od jednog veka i prvobitno ju je kraljica Meri naručila od zlatara Gararda 1913. ili 1914.

Ona je nosila tijaru u decembru prošle godine tokom državne posete Južnoj Africi Velikoj Britaniji.

Kraljica Elizabeta je na poklon dobila tijaru i minđuše kao venčani poklon od svojih roditelja, kralja Džordža VI i kraljice Elizabete, kraljice majke kada se udala za princa Filipa 1947. godine. Pre nje ovu tijaru nosila je i najvoljenija britanska princeza Dajana.

 

Ostavite komentar