Showtime > Celebrity

Marija Petronijević našla je mir na SELU: Glumica pokazala kako SADI paradajz

Marija na svom imanju ima i veliko stado ovaca, koje su joj obezbedile prihode, ali oko kojih ima dosta posla

Izvor: K1info

02/06/2023 > 20:18

podeli vest:

Marija Petronijević našla je mir na SELU: Glumica pokazala kako SADI paradajz
Foto: PrintscreenInstagram/Marija Petronijević


Glumica Marija Petronijević, koja se proslavila ulogom doktorke Ivane u kultnoj seriji "Selo gori, a baba se češlja", pre nekoliko godina gradsku vrevu zamenila je životom na selu, gde je pronašla svoj mir.

Ona se potpuno povukla iz javnog života, a u rodnom selu Visibabe blizu Požege živi miran porodičan život sa svojim izabranikom sa kojima je dobila sina 2021. godine. 

Glumica koju su zvali srpska Monika Beluči, sada uživa okružena prelepom prirodom, domaćim životinjama i sadnicama o kojima brine sa puno ljubavi i posvećenosti. Marija na Instagramu redovno deli sa pratiocima snimke i fotografije seoskog života, a ovoga puta pokazala je kako gaji paradajz.

Marija je otkrila nov način sadnje ovog povrća, ali je priznala da se plaši da će biti problema u kasnijem odgajanju povrća. 

 - Na fotografiji je prikazana sorta paradajza koji je posađen u šljunak. Ispod šljunka nema zemlje, dake samo je šljunak. Paradajz se hrani vodom koja po principu plime i oseke ispunjava prostor u koji je sađen, ali tako da se voda sa hranjivim materiama ne zadržava duže nego što je potrebno da bi koren billjke mogao da diše, ali opet dovljno često, da bi hranjive materije mogle da budu dostupne biljci da nesmetano raste - napisala je Marija pa je dodala:

- Kod nekih je paradajz odavno zemtnuo plodove. Moj je još uvek mali i verovano će biti problema sa oprašivanjem i temperaturama koje dolaze, ali svaki pokušaj, pa i ovaj, ima kao posledicu još nešto: znanje i iskustvo, koje ima nemerljlvu vrenosti, posebno ako smo u mogućnosti da ih primenimo i prenesemo. Sorta paradajza je ZLATNA MEDALJA, koja je inače žute boje, ali ostaje da vidimo u šta će da poraste - završila je ona.

Marija na imanju ima i veliko stado ovaca, koje su joj obezbedile prihode, ali oko kojih ima dosta posla. 

 

Ostavite komentar