Showtime > Celebrity

NINA je najpoznatija SRPKINJA u Kanadi: Ponosna je na svoje korene, a zbog ovoga je PROMENILA PREZIME

Njeno prvo pojavljivanje na TV-u bila je kratka uloga u filmu Charming Geek na Diznijevom kanalu 2011. godine

Autor: K1 info/Zadovoljna.rs

23/05/2023 > 22:58

podeli vest:

NINA je najpoznatija SRPKINJA u Kanadi: Ponosna je na svoje korene, a zbog ovoga je PROMENILA PREZIME
Foto: PrintscreenYoutube/ The Hollywood Reporter


Nina Kiridžija je najpoznatija srpska glumica u Kanadi. Ova talentovana Beograđanka se još kao dete preselila sa roditeljima u Kanadu gde je počela da gradi svoju glumačku karijeru. Iako je igrala u nekoliko filmova i serija, svet je upoznao kao Almu u planetarnoj popularnoj seriji The Handmaid's Tale.

Nina je prilikom jednog gostovanja ispričala kako je Nina Kiridžija postala Nina Kiri:

- Ja sam ovde u Vankuveru imala agenticu koja mi je rekla da bi bilo teško da ljudi ovde izgovore moje prezime Kiridžija pa mi je dala savet da promenim to u Kiri. Nisam ni razmišljala nego sam promenila i tako se sve to desilo -  izjavila je tom prilikom Nina i dodala:

- Volim što sam iz Srbije i što pričam drugi jezik.

Njeno prvo pojavljivanje na TV-u bila je kratka uloga u filmu Charming Geek na Diznijevom kanalu 2011. godine. Kiri je nakon pojavljivanja u filmu Cleo imala glavne uloge u tri horor filma: Let Her Out (2016), The Haunted House on Kirbi Road (2016) i The Heretics, a uloga u tom filmu donela joj je nagradu za najbolju glumicu na festivalu Buffalo Dreams.

Međutim, Nina je postala planetarno poznata tek kada je postala deo popularne serije.

- Imala sam audiciju, kao i uvek. U to vreme nismo ni znali kakva će to serija da bude. Čitala sam knjigu Sluškinjina priča kada sam pohađala srednju školu, a ta serija postala je mnogo veća nego što smo mi mislili-  objasnila je ona.

Na pitanje da li možda možemo da se danas poistovetimo sa nekim dešavanjima iz njene serije The Handmaid's Tale Kiri odgovara:

- Nisam baš sigurna, ali na neki način da. Slično kao u priči, svakakve stvari se polako dešavaju bez da primetimo, i onda se odjednom nađemo u situaciji koju nismo očekivali. Recimo, kako je došlo do toga da u ovo vreme još uvek pričamo o pravu na abortus? Kako dozvoljavamo, posle toliko naučnih istraživanja, da nam pluća sveta, Amazon, pregore? Polako, prvo ne primetiš, i onda jednog dana postane toliko zagađeno da ćemo opet svi nositi svaki dan maske samo da izađemo napolje - rekla je Nina.

Na Instagramu je jednom objavila fotografije sa seta na kojima se vidi kako sa koleginicima jede srpske krem bananice.

Na pitanje da li je teško graditi karijeru u Kanadi budući da je srpskog porekla, glumica je svojevremeno istakla da je ona sa godinu dana otišla iz Srbije, te da se oseća kao Kanađanka.

- Pa dobro. Ja sam ovde ipak odrasla i došla sam sa godinu dana. Ne bih rekla da je meni bilo teško zato što sam ipak Kanađanka na neki način. Nemam naglasak na engleskom. Čak i to prezime što sam promenila mi nije smetalo. Volim što sam iz Srbije i što pričam drugi jezik. Uvek je lepše živeti kada imaš drugačija iskustva - rekla je ona.

Nina je u intervjuu za Blic jednom rekla i da ima nostalgiju za Beogradom i da je ponosna na svoje srpske korene. Ninu često možemo videti na crvenom tepihu i u društvu poznatih, piše Zadovoljna.rs.

 

Ostavite komentar