Showtime > Celebrity

Holivudska zvezda PODRŽALA ŠTRAJK pisaca: Šon Pen predstavio svoj NAJNOVIJI FILM u Kanu

Penov najnoviji film je društveno angažovan i fokusira se na "mladog bolničara koji prolazi kroz svoju prvu godinu na poslu u Njujorku"

Izvor: K1info

20/05/2023 > 15:06

podeli vest:

Holivudska zvezda PODRŽALA ŠTRAJK pisaca: Šon Pen predstavio svoj NAJNOVIJI FILM u Kanu
Foto: Tanjug/Scott Garfitt/Invision/AP


Šon Pen je izjavio da prihvatanje veštačke inteligencije od strane holivudskih studija predstavlja čin "ljudske opscenosti", pošto je glumac i reditelj izrazio svoju solidarnost sa trenutnim štrajkom Udruženja američkih pisaca (Writers Guild of America - WGA).

- Postoji dosta novih koncepata kojima se razbacujemo, uključujući upotrebu veštačke inteligencije - rekao je Pen na konferenciji za novinare u Kanu.

- To mi se čini kao neka vrsta ljudske opscenosti jer nije bilo nikakvog suprotstavljanja.

Dok je promovisao svoj novi film "Black Flies", Pen je rekao da je udruženje imalo njegovu "punu podršku" jer trenutnim štrajkom pisci pokušavaju ponovo da pregovaraju o svojim ugovorima kako bi se uskladili sa modernim svetom, pri čemu je uspon veštačke inteligencije glavno pitanje, obzirom da se studiji sve više oslanjaju na tehnologiju.

Penov najnoviji film je društveno angažovan i fokusira se na "mladog bolničara koji prolazi kroz svoju prvu godinu na poslu u Njujorku".

Pen glumi u filmu francuskog reditelja Žan-Stefana Sovera, a pored njega uloge su poverene Taju Šeridanu (serijal X-men, Ready Player One), Ketrin Voterston (serijal filmova Fantastic Beasts, Alien: Covenant, Logan Lucky), Majklu Pitu i bivšem bokseru Majku Tajsonu.

 

Ostavite komentar