Showtime > Celebrity

Novi uspeh ĐURIČKA u Americi: Čeka ga PREMIJERA filma u HOLIVUDU, kadrovi snimani u BEOGRADU

Film "The Machine" režirao je Piter Atensio, a glavnu ulogu igra komičar Bert Krajšer, čijom životnom pričom je inspirisan film

Izvor: K1info/kurir.rs

29/04/2023 > 16:39

podeli vest:

Novi uspeh ĐURIČKA u Americi: Čeka ga PREMIJERA filma u HOLIVUDU, kadrovi snimani u BEOGRADU
Foto: Antonio Ahel/ATAImages


Glumac Nikola Đuričko nedavno je bio u žiži interesovanja domaće publike povodom premijere filma "Munje: Opet", ali krajem marta se nije pojavio na crvenom tepihu u Beogradu zbog poslovnih obaveza u Americi. Naime, srpskog glumca koji već godinama gradi karijeru u Holivudu i tamo uskoro očekuje nova premijera.

U pitanju je film "The Machine" reditelja Pitera Atensija, u kojem glavnu ulogu igra komičar Bert Krajšer, čijom životnom pričom je inspirisan novi film. 

Posebno je zanimljivo što su kadrovi ovog ostvarenja snimani u srpskoj prestonici. 

Pljačka voza kao inspiracija

Radnja "The Machine" je stoga delimično zasnovana na istinitim događajima koje je Bert proživeo za vreme studentskog putovanja u Rusiju devedesetih godina. Tada se Krajšer nekim čudom našao usred pljačke voza, a zbog svog pijanstva pomogao je prestupnicima u nedelu.

Međutim, njegova prošlost i buntovni duh stigli su ga dve decenije kasnije, kada su ga zajedno sa ocem kidnapovali oni koje je Bert oštetio za vreme svojih pijanih epizoda na studijama i tražili mu da položi račune.

Pored Krajšera, koji glumi samog sebe, i Nikole Đurička, ekipu filma čine i Mark Hamil, koji igra Krajšerovog oca, Alberta Starijeg, a zvezda Američkog vandala Džimi Tatro oživeće Bertovu mlađu verziju, dok će hrvatska glumica Iva Babić postati mafijaš.

Gostujući kod svog kolege komičara u podkastu, Đuričko se nedavno prisetio kako je još dok je živeo u Srbiji, a imao agenta u Londonu, dobio ulogu u filmu "Hitman's Bodyguard", gde je trebalo da glumi rame uz rame sa oskarovcem Gerijem Oldmanom.
Dobio vizu, izgubio posao

- Zvali su me u petak i pitali da li mogu odmah da dođem. Rekao sam: "Ne. Treba mi viza, ali srediću to, jer imam radne vize zahvaljujući BBC i Amazonu. Radio sam nekoliko puta u Londonu i biće sve u redu. Međutim, potrebno mi je sedam dana, ne mogu da počnem da radim pre toga." U ponedeljak su mi poslali mejl: "Ne možemo da rizikujemo, Geri hoće odmah da snima scenu." U utorak sam dobio pasoš s vizom, ali izgubio sam posao - ispričao je Đuričko u Krajšerovom podkastu.

Nedugo zatim, ponovo je dobio posao u Londonu, i to, kako je naveo, "veliku ulogu" u seriji koju su producirali BBC i Amazon, ali je viza ponovo postala problem. Los Anđeles je dom njegove porodice od septembra 2019. godine.

- Posle dva meseca sam imao prvi kasting za "Stranger Things". Napravio sam snimak, poslao, i dve nedelje kasnije zvali su me da dođem na dodatni kasting. I dobio sam posao. Sledeći kasting sam imao možda dve nedelje kasnije, a reč je o filmu "For All Mankind". Tako sam dobio dva posla, nakon dva kastinga. Rekao sam: "Lili, uradili smo pravu stvar, mislim da se moja matematika pokazala na delu" - ispričao je Nikola.

Zaljubljen u Beograd

Krajšer se tada prisetio svog boravka u srpskoj prestonici za vreme snimanja "Mašine" i tom prilikom otkrio da mu se izuzetno dopao Senjak, gde je bio smešten za vreme snimanja filma, pa je jutarnje časove koristio za trčanje u Hajd parku. Tokom boravka u srpskoj prestonici primetio je da su naši muškarci i žene izuzetno privlačni.


- Svi momci izgledaju kao da su MMA borci, a sve devojke su kao supermodeli - rekao je Krajšer i u šali dodao da će se, ako ga žena ikada ostavi, preseliti u Srbiju.

Da podsetimo, Đuričko je nedavno imao premijeru filma "Munje: Opet" u Beogradu, kojoj nije prisustvovao, već se publici obratio putem video poruke iz Los Anđelesa.

 

Ostavite komentar