Showtime > Celebrity

Reper Maklemor PRIZNAO: Borba sa zavisnošću bila je IZBOR IZMEĐU ŽIVOTA I SMRTI

Muzičar poznat po planetarnom hitu "Can't Hold Us" otvoreno je progovorio o svojoj dugogodišnjoj borbi sa zloupotrebom supstanci

Izvor: K1info

25/03/2023 > 11:37

podeli vest:

Reper Maklemor PRIZNAO: Borba sa zavisnošću bila je IZBOR IZMEĐU ŽIVOTA I SMRTI
Foto: Tanjug/Jack Plunkett/Invision/AP


Pošto je početkom marta objavio svoj treći studijski album pod nazivom "Ben", umetnik čije je pravo ime Bendžamin Hemond Hagerti, bio je gost podkasta "On Purpose" sa Džejem Šetijem, tokom koga je otkrio kako je počela njegova zavisnost i kako se borio tokom oporavka.

- Jednom kad sam popio gutljaj, ubrizgao ili ušmrkao šta god do čega sam došao, želeo sam da nastavim i nisam mogao da prekinem - rekao je Maklemor (39) voditelju Džeju Šetiju.

Muzičar je otkrio da je njegova zavisnost počela sa 14 godina kada je prvi put probao alkohol, što se u roku od 30 minuta pretvorilo u 12 čašica.

On je priznao da nije shvatao gde počiva koren zavisnosti dok donedavno nije otkrio "zajednicu muškaraca koji se oporavljaju", posebno onih koji su doživeli "seksualnu traumu".

Maklemor je dodao da je jedini način na koji je mogao da započne svoj put ka oporavku bila spoznaja da je to pitanje života ili smrti - i morao je da napravi izbor.

- Imao sam sreću što sam već išao na rehabilitaciju - kaže on.

- Već sam shvatio da je to bolest zavisnosti. To je neizlečivo stanje - primećuje muzičar i nastavlja:

- Ovo je nešto što se ne okončava. To je nešto što ne ide u remisiju - ostaće sa mnom zauvek. I šta onda radim za svoj oporavak na dnevnoj bazi?

Ubrzo je shvatio da se osećao najispunjenijim dok je služio društvu i imao "osećaj zajedništva", tako da se ne oseća usamljenim.

Maklemor takođe pripisuje zasluge svojoj supruzi, Triši Dejvis, koja mu je bila podrška tokom borbe sa zavisnošću. Par, koji se venčao u leto 2015., roditelji su ćerki Kolet Koala (4) i Sloun Ave Simon (7) i sinu Hjugu Džeku (17 meseci).

Pevač kaže da je dve godine "čist", ali da se njegovo putovanje nastavlja.

- Ima još toliko toga da se uradi. Već 14 godina posećujem rehabilitacione centre, a na početku pandemije sam ponovo poklekao - priznao je.

- Iako sam već neko vreme trezan, i dalje se osećam kao da sam na početku. Još uvek ovo doživljavam kao nešto potpuno novo i upravo smišljam način na koji bih mogao da pomognem sebi - zaključuje Maklemor.

 

Ostavite komentar