Showtime > Celebrity

Irfan MENSUR otkrio zbog kog FILMA je TRI PUTA PLAKAO, ali i ispričao nepoznat detalj iz života

„Usekovanje“ je naš najbolji film u poslednjih petnaestak godina, smatra glumac

Izvor: K1info

26/02/2023 > 14:40

podeli vest:

Irfan MENSUR otkrio zbog kog FILMA je TRI PUTA PLAKAO, ali i ispričao nepoznat detalj iz života
Foto: K1/Printscreen


Mladi glumac Pavle Mensur, poslednjih meseci nalazi se u centru medijske pažnje, zbog glavne uloge u filmu „Usekovanje“, ali i nagrade za glumu koju je dobio na filmskom festivalu u Nišu.

Ponosni otac Irfan Mensur, gostujući u emisiji „Vikend na 1“ na televiziji K1, otkrio je kako se osećao kada je prvi put gledao sina na velikom platnu, ali i ispričao nepoznat detalj iz svog života.

- „Usekovanje“ je naš najbolji film koji sam ja gledao u poslednjih petnaestak godina. Radi se o tome da je to jedan pravi mali srpski film, koji nas čini osobenim, kada pričamo o svojim genima. Kada sam gledao film, prisetim se uvek čeških filmova, u kojima odmah počnete da prepoznajete sebe i svoje gene. Takav je film „Usekovanje“ - kaže Irfan Mensur i dodaje da je film gledao tri puta.

- Jednom me je zamolio moj sin Pavle, da pogledam pre nego što je izašao u javnost. Tada sam ja zamolio producenta da mi obezbedi jednu projekciju, pa sam bio u Košutnjaku i odgledao film, a na kraju sam ridao. Tada mi je prišao sin i pitao me: „Ćale, kakav sam, kakav je film?“, ja sam ga isterao napolje dok nisam došao sebi. Drugi put sam ga gledao u Nišu na festivalu, gde je Pavle dobio tu specijalnu nagradu za glumu, a treći put sam otišao na premijeru, da vidim kako će reagovati beogradska publika, koja je prilično blazirana. Ljudi oko mene su doživeli film, baš onako kako treba da ga dožive.

Foto: ATA Images

 

Kako je rekao, slučajno su se na toj premijeri zatekli njegovi brat i snaja, koji 40 godina žive u Španiji i imaju svoje pozorište.

- Sedeli su pored mene i oboje su reagovali isto kao i ja, već po treći put. Na istom mestu sam pustio dve ili tri suzice, jer mene uopšte nije sramota da plačem. Znate da, kada u Srbiji muškarac kaže da plače, odmah smatraju da nije alfa mužjak, ali ja jesam i zato volim da plačem. Ja plačem i kada gledam dečije filmove - dodao je Mensur.

Proslavljeni glumac otkriva i da je pre nego što je odlučio da će se baviti glumom, želeo da bude zubni tehničar kao njegov otac, ali je ipak odustao od te ideje zbog prijemnog ispita.

- Želeo sam da budem zubni tehničar, ali me je moj otac odgovorio od te ideje. Prijemni za tehničara se sastoji između ostalog i od jednog komada gipsa, zuba i nožića. Ti od tog malog zuba treba da napraviš model u tom komadu gipsa. Moj pametni otac sve to je doneo kući i ja sam krenuo da pravim. Dobio sam takve krvave žuljeve po rukama, da sam mu treći dan rekao da ja ne želim to da upišem. Sedam godina nakon toga, kada sam završio gimnaziju i bio na drugoj godini fakulteta, on mi je ispričao da je doneo kući građevinski gips, a ne mekani gips koji možete da modelirate. Eto, na taj način me odgovorio, a ne ono tipično, nećeš ti meni to da upišeš - ispričao je Irfan Mensur u emisiji „Vikend na K1“ na televiziji K1.

 

Ostavite komentar