Showtime > Celebrity

DŽOAN KOLINS traži od gradonačenika Londona: UKINITE BICIKLISTIČKE STAZE

Ona apeluje na gradonačelnika Londona da preduzme mere protiv opasnih biciklista i zatvorenih puteva

Izvor: K1info/Tanjug

24/02/2023 > 13:54

podeli vest:

DŽOAN KOLINS traži od gradonačenika Londona: UKINITE BICIKLISTIČKE STAZE
Foto: Youtube PrintScreen/British Vogue


Britanska glumica i književnica, Džoan Kolins (89) pozvala je gradonačelnika Londona Sadika Kana da "uradi nešto" u vezi sa biciklistima, pošto je jedan navodno udario u nju na trotoaru.

Incident se dogodio kada je išla na večeru sa suprugom i prijateljima i kada je na nju naleteo biciklista koji je vozio po trotoaru bez upaljenih svetla i sa maskom na licu.

Ona je direktno pozvala Kana da preduzme mere protiv opasnih biciklista i zatvorenih puteva, pre nego što, kako je rekla ovaj prelepi grad London bude uništen.

Portparol gradonačelnika rekao je da je Kan posvećen tome da London učini što bezbednijim i za bicikliste i za pešake. Kao i da su pešačenje i biciklizam "procvetali" u poslednjih par godina.

- Gradonačelnik je izgradio stotine kilometara novih ili nadograđenih biciklističkih ruta od početka pandemije i završio posao da neke od najopasnijih i zastrašujućih raskrsnica u glavnom gradu učini bezbednijim. Gradonačelnik ohrabruje sve koji koriste londonske puteve da to učine bezbedno kako bi pomogli da London postane najbolji grad na svetu za pešačenje i biciklizam - rekao je portparol.

Prema Zakonu o autoputevima iz 1835. godine nezakonito je voziti bicikl po trotoaru,a kazna za to je do 500 funti. Zakon o putevima predviđa da biciklisti moraju da imaju upaljena bela prednja i crvena zadnja svetla noću, pored crvenog zadnjeg reflektora.

U periodu od 2013. do 2019. godine, Zavod za nacionalnu statistiku zabeležio je 21 smrt pešaka izazvanih biciklima, a trenutno biciklisti mogu da dobiju kaznu do dve godine zatvora ako ubiju pešaka. Sa druge strane vozači automobila ukoliko ubiju pešaka mogu da dobiju i 14 godina zatvora do doživotne robije.

 

 

Ostavite komentar