Showtime > Celebrity

Kome je Džipsi posvetio pesmu "GREH" i da li će gej Rom predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije?

Mladi pevač privukao je pažnju tako što se odmah deklarisao kao gej Rom, ali on kaže i da je mnogo više od toga

Izvor: K1info

10/02/2023 > 12:28

podeli vest:

Kome je Džipsi posvetio pesmu "GREH" i da li će gej Rom predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije?
Foto: Youtube PrintScreen/K1


Pevač Jovan Živadinović Džipsi je kako se šuška i govori poslednjih dana u medijima jedan od favorita za predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije.

Privukao je pažnju javnosti tako što se odmah deklarisao kao gej Rom, ali ističe da je to samo jedan mali deo njegove ličnosti. O tome ko je zapravo Džipsi i nada li se plasmanu u finale i odlasku u Liverpul otkrio je danas u „Uranku“ na televiziji K1. 

- Još se sve nije ni zahuktalo, a ja sam već umoran. Najviše me umara pritisak i raspored koji je već sada veoma naporan i haotičan. Stalne probe, snimanja, intervjui... Znam da sam interesantan medijima i mislim da se dobro snalazim - rekao je Jovan u „Uranku“..

Kako je istakao, Rom i gej su samo dve stvari koje čine njegov identitet.

- Ima ih mnogo, ja sam pre svega muzičar, vizionar, umetnik, performer, tekstopisac, plesač... i brat. Tako da ima puno stvari koje čine moj identitet. Imam 22 godine i oduvek me je interesovala muzika, još od ranog detinjstva. Ceo svoj život znam da želim da budem muzičar i performer - rekao je on.

U srednjoj školi se bavio pozorištem i tada je shvatio da voli da bude u centru pažnje i reflektora. 

- Nisam imao nijedan nastup pre ovog koji sada studiozno pripremamo. Ovo je početak, jedini pravi put za sada, a nadam se da pravi put za mene tek predstoji. Vidim sebe u tom mom prelepom kostimu kako „kidam“ taj nastup i ne razmišljam o finalu i pobedi. Ako se to desi, biće mi velika čast. Ali, ja imam drugačije planove za sve ovo - otkrio je pevač.

Na pitanje da li je sam osmislio svoje umetničko ime i koliko mu je otežalo to što se odmah deklarisao kao gej, nasmejani Džipsi rekao je:

- Sam sam osmislio svoj brend Džipsi, tako je. Sigurno je da mi je put otežalo to što sam se odmah deklarisao, ali ja sam to uradio zbog nekih mlađih ljudi. To je nit za koju smatram da je za neko više dobro. To je naravno otišlo predaleko, ali još uvek mislim da postoji dobar razlog za to. Barem se tako tešim. Doticalo me je etiketiranje kada sam bio mlađi, kada sam imao 12 godina na primer. Međutim danas ova nova generacija kojoj i ja pripadam neke stvari više ne mora da krije. Moji tekstovi su veoma autentični i iskreni, i mislim da će pomoći ljudima koji misle da to moraju da kriju. To je razlog, a ne neka agenda ili skrivena namera - rekao je Jovan na televiziji K1. 

Istakao je i da ne razmišlja o tome da li mu je dodatni teret i to što je pripadnik romske zajednice. 

- Ne razmišljam o tome da li mi je još teže i zbog toga što sam Rom. Romska populacija ima svoju specifičnu narav i već su potlačeni na toliko načina tako da verujem da nam je teže, ali ne opterećujem se time. Svi moji prijatelji i moja porodica znali su ko sam i pre mene i nije im bilo čudno kada sam rekao da hoću da budem zvezda. Znali su to i pre mene. Bilo je samo pitanje vremena kada će ludi Jovan da krene u svet muzike. Veruju u mene nekada i više nego ja sam u sebe - istakao je mladi umetnik.

Jovan je otkrio da pesma „Greh“ nije posvećena nikome.

- Producent i ja imamo teme koje bismo hteli da obradimo i sada smo se odlučili za zabranjenu ljubav, ali ne u gej smislu nego kao univerzalnu temu. Da opišemo varanje i tu toksičnu povezanost, ali u lepšem svetlu. Mislim da smo uspeli da spojimo tu kontradiktornost i zato tako lepo zvuči i okej ti je tekst kada ga slušaš. Okej si sa tim da imaš tu neku tajnu koju želiš da živiš svake noći. Veliki sam fan Evrovizije. Konstrakta je uradila veliku stvar za pop kulturu, mislim da ljudi toga još uvek nisu svesni. Kod nas na Balkanu nedostaje mnogo toga u pop kulturi. Zato je pobedila i napravila toliki haos, zato je ona toliko važna - rekao je Džipsi.

On je otkrio i ko je za njega sinonim za Evroviziju.

Željko Joksimović je kroz celo moje detinjstvo za mene sinonim i lice Evrovizije. Verujem da bi svi moji vršnjaci to potvrdili. I Marija Šerifović takođe, naša pobednica, a volim i Ninu koja je imala sjajan nastup u stilu šezdesetih. Pesma „Čaroban“ mi je mnogo draga - istakao je mladi pevač.

Otkrio je Jovan i koja su njegova očekivanja od nacionalnog izbora. 

- Nadam se da ću biti zapažen i siguran sam da ću doneću nešto drugačije, nešto što je takođe potrebno našoj sceni. Ali, ne smem ništa da vam otkrivam – ostao je zagonetan mladi Džipsi. 

 

 

 

Ostavite komentar