Priče > Društvo

Ministarstvo prosvete održalo SASTANAK O "JOCI UBICI": Kolege mu pružaju punu podršku, ali POJAVILA SE NOVA PRIJAVA

Ministarstvo je pokazalo vrlo otvoren pristup u slučaju profesora Jovana Kneževića

Izvor: K1info/telegraf.rs

16/12/2022 > 11:42

podeli vest:

Ministarstvo prosvete održalo SASTANAK O "JOCI UBICI": Kolege mu pružaju punu podršku, ali POJAVILA SE NOVA PRIJAVA
Foto: RTS Printscreen


Profesor matematike iz Šeste beogradske gimnazije ovan Knežević poznatiji kao Joca Ubica suspendovan je nakon što je 27 roditelja potpisalo peticiju protiv njega zbog, kako navode, verbalnog zlostavljanja učenika i davanja preteških zadataka. 

Kako je potvrdio predsednik Foruma beogradskih gimnazija za Telegraf.rs Aleksandar Markov, upravo je završen sastanak u Ministarstvu prosvete na tu temu. 

Markov je dodao da je ministarstvo pokazalo jedan vrlo otvoren pristup i podršku profesoru Kneževiću, međutim rešenje još uvek nije pronađeno.

- Direktor Radica Milić je rešen da postupak ide do kraja. On je jedini koji bi mogao da obustavi proces suspenzije za koji smatramo da je neosnovano pokrenut. Na kraju je stav bio da se proces nastavi i da se vidi šta i kako. Naš stav je da paušalne optužbe koje su iznete nisu dovoljan razlog da profesor bude suspendovan jer kada napišete da se nešto desilo u nekom ranijem periodu bez datuma onda je to neodrživo i tako bi svako mogao da napiše neko pismo i ne bismo imali pola nastavničkog veća - objašnjava Markov.

On dodaje da se tokom prethodnih nekoliko dana pojavila navodno još jedna prijava drugog odeljenja i to u Forumu probuđuje sumnju u nečasne radnje.

- Kada se uporede ta dva dopisa, dve trećine konstrukcija rečenica deluje kao da je prepisano iz starog dopisa, kao da je pisala ista osoba. To nas sve uverava da on nikada nije vređao učenike, niti mu je to bila namera. Kada su ocene u pitanju to je druga stvar i one se ne rešavaju suspenzijom. Čak su i neki roditelji iz novog odeljenja izjavili da ne znaju za prijavu. Mislimo da je to neka druga priroda sukoba na relaciji profesor Knežević - direktor, ali to su spekulacije - dodaje predsednik Foruma beogradskih gimnazija.

 

 

 

Ostavite komentar