Priče > Društvo

Životna lekcija PATRIJARHA PAVLA: Prevari li vas neko, izda, razočara, NEKA JE BOGOM PROSTO, IDEMO DALJE

Njegove reči i dalje se citiraju i prenose, jer sadrže one "male i obične" mudrosti kojima je ovek znao da nas poduči suštini života

Izvor: K1info

01/12/2022 > 08:37

podeli vest:

Životna lekcija PATRIJARHA PAVLA: Prevari li vas neko, izda, razočara, NEKA JE BOGOM PROSTO, IDEMO DALJE
Foto: YouTube screenshot


Patrijarh Pavle, koji je ostao upamćen po mudrom vođenju crkve u teškim vremenima, ličnoj skromnosti i životu u skladu sa jevanđeljem, upokojio se pre više od 15 godina, ali njegove reči i dalje se citiraju i prenose, jer sadrže one "male i obične" mudrosti kojima je ovek znao da nas poduči suštini života. 

Evo jedne od njih, za dobro prvo decembarsko jutro, proste 2022.

- Svaki dan posmatrajte kao mali život. Ne pridajte značaja sitnicama, ko je šta rekao za vas, za drugoga – toga je uvek bilo. Uvredi li vas neko, neka je, njemu na čast, prevari li vas neko, izda, razočara, neka je Bogom prosto, idemo dalje, život je suviše dragocen da bismo se bavili bezvrednim stvarima. Nemojte se zamerati roditeljima, deci, braći i sestrama, komšijama, svi smo ljudi, svi grešimo, nemojte da vas sutra boli kad izgubite tu osobu i shvatite da ar placa, trošna kuća, loša reč, uvreda i kleveta ne pokrivaju cenu bola za osobom koju ste zbog istog izgubili. Ne dajte da vas smrt uveri u to, volite i poštujte čoveka dok je živ. Srcem oprostite, ranu zacelite, a dušu umirite, potrebna je samo volja. Verujte, čovek i vaša savest nemaju cenu. Ispravite stvari na vreme. 

 

Ostavite komentar