Priče > Društvo

Čekali na ASFALTIRAN PUT 40 godina, a sad BOGA MOLE da ga teški kamioni SASVIM NE UPROPASTE

Meštani ovog rudničkog sela najavili su i blokade

Izvor: K1info/RINA

19/11/2022 > 17:54

podeli vest:

Čekali na ASFALTIRAN PUT 40 godina, a sad BOGA MOLE da ga teški kamioni SASVIM NE UPROPASTE
Foto: RINA


U selu Vojkovci, podno planine Rudnik urađen je asvalt koji su meštani čekali 40 godina. Ipak, njihova sreća kratko je potrajala, jer teški kamioni natovareni drvima prete da unište deonicu puta koja im je od velikog značaja. Oštećenja na kolovozu već su vidljiva, a žitelji se plaše da ne budu još veća.

Kako kažu meštani, asfalt koji su dobili je zlata vredan, naročito u zimskom periodu i za one koji žive u gornje kraju sela, ali sve to je kratko trajalo.

- Ovih dana vrši se eksploatacija šuma na deonici Vojkovci - Gornja Trešnjevica i za odvoz trupaca koriste novi asfaltni put. Svaki dan ovuda prolaze kamioni sa prikolicama koji se nekontrolisano tovare i preko 40 tona ukupne mase, iako imaju alternativan pravac prema Aranđelovcu - kažu stanovnici sela Vojkovci.

Još dodaju, da su dve opštine Topola i Gornji Milanovac upoznate sa problemom, jer se put nalazi na teritoriji obe opštine. Zbog problema sa kojim su suočeni kako kažu, prinuđeni su na radikalne poteze i blokadu puta.

Foto: Pixabay.com

 

- Iako je ovih dana lošije vreme to ih ne sprečava da prevoze trupce i već je došlo do oštećenja puta. Nama za rešavanje problema ne preostaje ništa drugo osim blokade, dok nadležne inspekcijske službe ne izađu na teren i procene kolika je nosivost bezbedna za tranzit ovom deonicom - kažu meštani.

Dalje čekanje i prevoz mogu da izazovu nepopravljive posledice. Nezvanično smo saznali da će biti posečeno 6000-7000 kubika drva a prevoz tolikog tereta sasvim sigurno će uništiti asfalt - kažu zabrinuti Vojkovčani.

Kako su najavili put će blokirati prvog narednog dana kada kamioni krenu ovom deonicom kako bi sprečili dalja oštećenja na novom asfaltu.

 

 

 

 

Ostavite komentar