Priče > Društvo

600 BEBA dobilo fiziološki rastvor umesto BSŽ VAKCINE, oglasio se Narodni front

Ministarka zdravlja ističe da je grešku napravila medicinska sestra i da je direktor GAK "Narodni front" ponudio ostavku

Autor: K1info

27/10/2022 > 14:04

podeli vest:

600 BEBA dobilo fiziološki rastvor umesto BSŽ VAKCINE, oglasio se Narodni front
Foto: Youtube PrintScreen


U Ginekološko-akušerskoj klinici "Narodni front" u Beogradu, 600 beba, rođenih u periodu od 16. septembra do 17. oktobra, umesto BSŽ vakcine dobilo je fiziološki rastvor, saopštila je danas nova ministarka zdravlja Danica Grujičić, ističući da su sve bebe bezbedne i van životne opasnosti.

- Deca su bezbedna. Ta vakcina se daje do 12 meseci. Nismo zakasnili, i svakako će sva deca primiti vakcinu na vreme - istakla je Grujičić.

Navela je da su zaposleni, čim su shvatili grešku, preduzeli sve mere.

- Greška se desila na nivou jedne osobe, apotekarka je pogrešila. Preduzete su sve mere, napravljen je spisak sve dece, a Institut "Batut" je obavestio roditelje. Deca iz Beograda će primiti BSŽ vakcinu u Narodnom frontu, a ostale bebe iz unutrašnjosti u domovima zdravlja - rekla je Grujičić.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Ona je navela i da je direktor "Narodnog fronta", profesor dr Željko Miković ponudio ostavku, ali ona, kaže, o tome ne želi ni da razgovara.

- Samo, molim, bez panike. Deca nisu dobila ništa loše, već fiziološki rastvor. Sve može da se vidi na sajtu "Narodnog fronta" - dodala je Grujičić.

GAK "Narodni front": Vinovnici će biti kažnjeni

Iz GAK "Narodni Front" oglasili su se i rekli da je usled tehničke greške, odnosno ljudskog faktora, došlo do toga da je 600 beba u GAK "Narodni Front" dobilo fiziološki rastvor umesto BSŽ vakcine.

- Vinovnici će biti kažnjeni. Na sreću, niko nije medicinski ugrožen, a sva deca će biti vakcinisana - kaže izvor iz Fronta.

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Neda

U Nemackoj se ta vakcina bebama i ne daje.

27.10.2022 13:26