Priče > Društvo

Ðilas poručio kladionicama: SLOBODNO ME TUŽITE, ali moramo da REŠIMO PROBLEM

Ðilas je naveo da se treba da se napravi sistem da niko mlađi od od 18 godina ne može da uđe u kladionice

Izvor: K1info/Tanjug

14/10/2022 > 15:27

podeli vest:

Ðilas poručio kladionicama: SLOBODNO ME TUŽITE, ali moramo da REŠIMO PROBLEM
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Lider Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas izjavio je danas da prema tvrdnjama stručnjaka u Srbiji ima 300. 000 zavisnika od kocke, te da se taj problem mora sistemski rešiti, a na tužbu koje je najavilo Udruženja priređivača igara na sreću protiv Stranke slobode i pravde odgovara da to slobodno učine.

- Ovde sam da im kažem da ako hoće da tuže, slobodno neka tuže, ali taj problem postoji i mi kao društvo moramo da počnemo da se bavimo njegovim rešavanjem - rekao je Ðilas na konferenciji za novinare koju je održao u Ulici Stefana Hristića na Karabrumi gde se u blizini škole nalaze tri kladionice na, kako tvrdi, manje od 200 metara.

Ðilas je naveo da su neki kladionicarški lanci prihvatili apel Stranke slobode i pravde i da su postavili plakate.

- Umesto da se svi uključimo da vidimo kako da rešimo problem, mi smo dobili upozorenje, odnosno javno saopštenje da će nas Udruženje priređivača igara na sreću, čiji su osnivači Mocart i Meridianbet kladionice tužiti jer nanosimo štetu - naveo je Ðilas.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

On je dodao da jeste dobro to što kladionice daju sredstva za humanitarne stvari, ali ih je zamolio da takve reklame ne stavljaju na terene čiju izgradnju pomažu.

Kao primere kako može da se reši problem, Ðilas je naveo da se treba da se napravi sistem da nijedno dete mlađe od 18 godina ne može da uđe u kladionice, da država promeni odluku po kojoj nema oporezivanja dobitka u kladionicama, dok s druge strane oporezuje “loto”, a Grad Beograd poziva da prihvati predlog SSP oko toga kako treba da izgledaju kladionice.

 

 

 

Ostavite komentar