Priče > Društvo

OGLASIO SE LUČIĆ: Da se smanji PRITISAK PRIŠTINE NA MTS i da Agencija obustavi postupak!

Lučić je istakao i da je najveći razlog, da mi na ovim sastancima ukažemo da agencija za zaštitu konkurencije ne poštuje zakone

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Ognjen Nestorović

29/01/2024 > 16:39

podeli vest:

OGLASIO SE LUČIĆ: Da se smanji PRITISAK PRIŠTINE NA MTS i da Agencija obustavi postupak!
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je danas da će od predstavnika međunarodne organizacije u Prištini tražiti da se Telekomu omogući normalan rad, kao i da se smanji pritisak vlasti u Prištini na kompaniju, ali i da Agencija za zaštitu konkurencije obustavi postupak protiv MTS-a dok se ne reši sudski spor.

- Ovde smo da se vidimo sa predstavnicima međunarodne zajednice, pre svega sa stranim ambasadama. Biću ovde ovaj i sledeći ponedeljak zato što je bilo teško sve sastanke staviti u jedan dan, a cilj je da pomognemo našoj ćerki kompaniji da se taj pritisak, koji vrši prištinska administracija, jednom reši - rekao je on novinarima u Prištini.

On je rekao da očekuje da međunarodna zajednica utiče na to da Agencija za zaštitu konkurencije obustavi postupak protiv MTS-a dok se ne reši sudski spor.

- Sami ste bili svedoci tog pokušaja da se u avgustu isključi naša kompanija , mi smo to uz podršku međunarodne zajednice uspeli da rešimo, međutim pritisak se i dalje nastavlja. Svesni da ne više ne mogu da isključe našu kompaniju oni pokušavaju da ograniče našu kompaniju i da joj otežaju rad. Krajem decembra smo dobili rešenje da se naša kompanija kažnjava sa 1,5 milion evra za navodno nezakonito preuzimanje kablovskog operatera, ali iza toga se ne krije samo ta novčana kazna, nego pokušaj da se ta četiri kablovska operatera koje smo mi spojili 2019. godine, da se izvrši revizija tog zakona koji su oni promenili bas zbog nas - rekao je on.

Lučić je istakao i da je najveći razlog, da mi na ovim sastancima ukažemo da agencija za zaštitu konkurencije ne poštuje zakone i da se zakoni tumače kada je reč o srpskoj kompaniji na jedan način, a kada je reč o drugim kompanijama na potpuno drugi način.

- Nadam se da će predstavnici međunarodne zajednice stati na našu stranu, jer ako ovakvo ponašanje dozvole, to je onda znak da će vrlo teško neka srpska kompanija ostati na ovoj teritoriji - istakao je Lučić.

Prema njegovim rečima to kako se ponaša Agencija za zaštitu potrošača nije viđeno ni u jednoj zemlji Evrope.

Dodao je i da Telekom pokušava da što pre reši gorući problem treće licence.

- Mi imamo tu privremenu dozvolu i trebalo je da bude taj tender raspisan davno, ali nije pošto se zna da ćemo mi pobediti - rekao je Lučić.

 Lučić je dodao i da se nada da će prestati zastrašivanje radnika Telekoma i podsetio na slučaj iz decembra kada je jedna obična komisija upala sa policijom sa dugim cevima u centar kompanije u Zvečanu gde su ostali nekoliko sati.

 

Ostavite komentar