Priče > Društvo

Lepa priča sa Suvobora: Ivana sa braćom izašla za Novu godinu u SEOSKI dom - bilo im je NEZABORAVNO

Uskokovići ne idu na splavove i u popularne klubove, ali svoje selo ne bi menjali ni za šta na svetu

Izvor: K1info/RINA

01/01/2024 > 22:30

podeli vest:

Lepa priča sa Suvobora: Ivana sa braćom izašla za Novu godinu u SEOSKI dom - bilo im je NEZABORAVNO
Foto: RINA


Dok su njihovi vršnjaci uživali po elitnim klubovima i beogradskim splavovima, troje Uskokovića iz sela Planince na Ravnoj Gori po prvi put su najluđu noć proveli van svoje kuće i to u seoskom domu u Pranjanima. Za Ivanu i njenu braću Nikolu i Nemanju to je bio, kako su rekli, nezaboravan doživljaj.

- Oduševljeni smo, ovako nešto još nismo videli. Novu godinu smo do sad uvek čekali kod kuće, uz televizor. Ja pripremim kolače, brat ode do prodavnice u Struganik kupi sokova i bilo nam je uvek lepo. Čuli smo da će u ovom selu večeras biti doček i složili smo se da dođemo. Ovo nam je prvi izlazak u životu. Nemanja je najmlađi ima 15 godina, rekla sam majci i ocu da ću ja brinuti o njemu. Nije nam bilo daleko, do našeg sela Planinice odavde ima oko 18 kilometara preko Ravne Gore. Brat Nikola ima položeno, on je vozio - rekla je Ivana za RINU.

Dodaju da iako su možda i uskraćeni za neke saržaje koje ima omladina u gradu i bez obzira što internet moraju da "jure" po brdima, svoj život na selu nikada ne bi menjali za grad. Roditeljima pomažu u svim poljoprivrednim poslovima i deca su za primer.

Foto: RINA

 

- Lepo nam je u našem selu. Jeste planina, ali ne bi je menjali ni za šta na svetu. Imamo pet krava, pedeset ovaca. Kupili smo i mašine, Nikola je glavni mašinista, sve može i ume da radi, veliki je oslonac tati i mami. Verujte da smo srećni i narod kaže, svuda prođi ali kući dođi. Naša Planinica je naša lepotica i tu nam je sve na mestu - priča Ivana koja je sinoć zajedno sa Lazarom Vukašinovićem iz Pranjana odbrojavala poslednje sekunde stare godine.

- Želim vam svima puno zdravlja, i da budete srećni kao moja braća i ja - poručila je u mikrofon tačno u ponoć.

Inače, u Pranjanima prvi put je organizovan doček Nove godine u seoskom domu koji je decenijama bio zapušten i pretilo mu urušavanje kao mnogima. Delimično je renoviran i zablistao je ove jeseni.

Ostavite komentar