Priče > Društvo

Tamara Vučić obišla PALATU DORAN, najstarijeg francuskog proizvođača kozmetike i odabrala MIRISNU NOTU za novi PARFEM

Ona je simbolično zasadila jorgovan u bašti Palate, a novi parfem nosiće naziv ''Zemlja jorgovana"

Izvor: K1info/Tanjug

15/11/2023 > 17:55

podeli vest:

Tamara Vučić obišla PALATU DORAN, najstarijeg francuskog proizvođača kozmetike i odabrala MIRISNU NOTU za novi PARFEM
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić je, u okviru radne posete Parizu, obišla Palatu Doran, najstarijeg francuskog proizvođača kozmetike i parfema.

Istorija Kuće Doran počinje u drugoj polovini 18. veka, sa Margarit Montansije koja je uspešno rukovodila ovom inovativnom kozmetičkom kućom koja je svojevremeno napravila revoluciju u oblasti šminke i kozmetike.

Prvi moderni kompaktni puder i ruž za usne je stvorila upravo Kuća Doran, koja je, zahvaljujući kvalitetu svojih proizvoda, još od vremena Marije Antoanete i Luja XVI zvanični snabdevač kozmetikom i parfemima dvorca Versaj.

 

Direktor Palate Doran Bašar Nasri, Vesna de Vinča i stručnjak u oblasti umetnosti i parfema Žan-Mari Hatemberg su organizovali obilazak i upoznavanje sa Palatom Doran za Tamaru Vučić, koja je ovom prilikom simbolično zasadila jorgovan u bašti Palate i odabrala mirisnu notu za novi parfem koji će nositi naziv ''Zemlja jorgovana''.

Svečanom događaju su prisustvovali gradonačelnik grada Šatu, u kojem se nalazi Palata Doran, Erik Dumulan, gradonačelnik grada Versaja Fransoa de Mazjer, predstavnici diplomatskog kora u Parizu, poslovnog sveta, eksperti iz oblasti kulture, umetnosti i industrije parfema, mediji i drugi.

Ostavite komentar