Priče > Društvo

SRPSKI PILOT objasnio obaranja BALONA nad SAD: Američki političari ZAMAJAVAJU narod

Stevan Ignjatovć ističe činjenicu da je balon bio meteorološki namenjen ispitivanju troposfere

Izvor: K1info/Tanjug

13/02/2023 > 16:37

podeli vest:

SRPSKI PILOT objasnio obaranja BALONA nad SAD: Američki političari ZAMAJAVAJU narod
Foto: Pexels.com


Da je pojava letećih balona nad teritorijom Amerike igra koja je namenjena američkom narodu tvrdi pilot Stevan Ignjatović.

Razlog tome jeste da se Amerikancima skrene pažnja sa ekonomske krize, američkih izbora, raznih afera, kao i rata u Ukrajini i političkih sukoba onih koji su za i protiv pružanja pomoći Ukrajini.

- Zamislite napadaju vas, i vi to snimate, direktni prenos za celu Ameriku, kako dva najsavremenija američka aviona pokušavaju da pronađu balon i da ga obore, gađaju ga raketama koje nemaju bojevu glavu, buše balon i on pada kao kada se padobran ne otvori - rekao je Ignjatović.

Foto: K1/Printscreen

 

On je dodao da bi bio apsurd da je balon opremljen nekom špijunskom opremom, jer Kinezi ne bi nikad dozvolili da ta oprema dođe u posed Amerike.

Činjenica je, dodaje Ignjatović, da je balon bio meteorološki i da je služio za ispitivanje troposfere, vazdušnog pojasa iznad Zemlje, a to što su se našli nad teritorijom Amerike može da se, kako navodi, pravda promenom strujanja vazduha.

- Kinezi su iskazali sposobnost da postaju sila, i da na njih treba računati u budućnosti i da se ne treba igrati sa njima, pogotovu oko tenzija koje se javljaju oko Tajvana, pacifičkog dela sveta, gde Amerika ima aspiracija ka vladanju tim delom - rekao je Ignjatović.

On podseća da se civilni vazdušni saobraćaj obavlja na visini izmedju 10.000 i 12.000 metara i da je svaki objekat koji se nalazi na toj visini, a nije pod kontrolom, vrlo opasan za avione.

 

 

 

Ostavite komentar