Priče > Čuvarkuća

MAJSTORI nam deru KOŽU sa leđa: 3.000 dinara SAMO da konstatuju kvar

Svi smo imali ovakva iskustva

Izvor: K1info

14/12/2022 > 18:21

podeli vest:

MAJSTORI nam deru KOŽU sa leđa: 3.000 dinara SAMO da  konstatuju kvar
Foto: Shutterstock


Ako vam "crkne" nešto od bele tehnike u kući majstori će vam iz džepa isterati ozbiljnu sumu novca, i to samo za konstatovanje kvara.  

Na ovo je upozorila organizacija potrošača "Efektiva" na svom Twitter nalogu.

- Da dođu i samo konstatuju kvar, majstori za belu tehniku u Beogradu traže od 2.500 do 3.000 dinara! Za taj novac autom može da se ode od Beograda do Čačka i nazad - piše u tvitu. 

Ispod ove objave ređali su se komentari potrošača koji su imali loša iskustva sa majstorima koji su im debelo naplaćivali svoje usluge.

- Pozvali majstora za aspirator, a spremačica sve lepo oprala i očistila. On došao gledao pola sata i rekao: "Pa vi ste to lepo očistili, nemam šta ja tu da radim i to košta 8.000. Pita ona za šta, bre, 8.000, pa šta si radio?" A on: "Pa došao sam na poziv!" - piše u prvom komentaru.

Međutim, bilo je i onih koji su opravdavali ove cene koje formiraju majstora.

- Sat - sat i po vremena potrošeno, vožnja, gorivo, habanje automobila po betonskoj džungli i još inicijalna dijagnostika. Ja za 2.500 ne bih ni palio kola, iskreno - napisao je jedan korisnik Twitter.

S druge strane, majstori su u svojim komentarima pisali da to nije baš tako i dokazivali da postoje izuzeci. 

- Ja ne naplaćujem dolazak, ali vi kojima je to mnogo očigledno ne cenite vreme potrošeno na vas i nečije znanje prilikom konstatacije kvara. Izvolite popravljajte sami.

Na Twitteru je bilo i onih koji kažu da da bi naplaćivali i 5.000 dinara, jer to veoma težak posao. 

- Rešio da sam zamenim bateriju na lavabou, kao šta ima da zovem majstora za 15 minuta posla. Sat vremena sam menjao, ne mogu da zatvorim ventil, ono što ide ispod lavaboa gde se kači baterija zarđalo, ne može da se skine, lupaj, čupaj, pada mi rđa u oči - napisao je jedan korisnik. 

 

 

 

Ostavite komentar