Priče > Čuvarkuća

NEVEROVATNO OTKRIĆE PSA! Haski OSETIO da njegovoj PORODICI preti VELIKA opasnost, počeo da KOPA rupu i TAKO IH SPASAO!

Vlasnica je verovala instiktu svog psa i na taj način je sprečena katastrofa

Autor: K1info/Telegraf.rs

14/01/2024 > 15:26

podeli vest:

NEVEROVATNO OTKRIĆE PSA! Haski OSETIO da njegovoj PORODICI preti VELIKA opasnost, počeo da KOPA rupu i TAKO IH SPASAO!
Foto: Instagram/Chanell Bell/thenames_babe


Većina vlasnika pasa se žestoko nervira kad vidi da njihov ljubimac odluči da kopa rupe u dvorištu, ali je jedna porodica iz Filadelfije veoma zahvalna svom haskiju koji je to uradio. Četvorogodišnji Kobi počeo je da kopa rupu u dvorištu, jer je nanjušio nešto što nije trebalo da se nalazi u blizini njegovih vlasnika.

Njegova 28-godišnja vlasnica Čenel Bel u početku nije mnogo razmišljala o tome, ali kako je rupa postajala sve veća, zaključila je da Kobi pokušava nešto da joj kaže, prenosi Pethelpful.

Foto: Instagram/Chanell Bell/thenames_babe

 

"Verovala sam njegovom instinktu, jer to nije njegovo tipično ponašanje i obično je u pravu. Ima izvanredna čula i nikad ne kopa rupe osim ako ga ne pozovem da mi pomogne. Dugo živimo u ovom novom domu, a Kobi nikad ne "preorava" dvorište bez mog dopuštenja, tako da sam znala da se nešto dešava".

Bel u kući ima uređaj za detekciju gasa i kada ga je postavila u rupu, on je registrovao velike količine gasa. Žena je pozvala komunalno preduzeće koje je više od tri dana pokušavalo da otkloni problem i spreči curenje gasa pa je postavilo nove cevi.

Tako je heroj Kobi spasao ceo komšiluk od katastrofe.

Psi mogu da otkriju emocije, fiziološke promene, bolesti i događaje u okolini, kao i promenu vremena. Ova osetljivost je povezana sa njihovom sposobnošću da vide ono što mi ne vidimo, da nanjuše, čuju i osete šve što je ljudima nevidljivo.

Ostavite komentar