Priče > Čuvarkuća

Ko da SUTRA ne postoji: Zbog visokih TEMPERATURA u OKTOBRU prodaja OGREVA u Šapcu stagnira, kao i CENA

Što se tiče cene, ove godine došlo do stabilizacije na tržištu, pa je pelet znatno jeftiniji, dok su cene uglja na nivou prošlogodišnjih

Izvor: K1info/Tanjug

04/11/2023 > 11:03

podeli vest:

Ko da SUTRA ne postoji: Zbog visokih TEMPERATURA u OKTOBRU prodaja OGREVA u Šapcu stagnira, kao i CENA
Foto: Shutterstock


Zbog visokih temperatura, vlasnici stovarišta u Šapcu ne pamte kada se ovako malo ogreva prodavalo tokom septembra i oktobra. 

Vlasnik stovarišta "Beli Prom“ iz Jevremovca kod Šapca, Dragoljub Stanojević kaže za Tanjug da je, što se tiče cene, ove godine došlo do stabilizacije na tržištu, pa je pelet znatno jeftiniji, dok su cene uglja na nivou prošlogodišnjih.

Prema rečima Stanojevića, prošla blaga zima i topli meseci, naročito oktobar, kada su temperature dostizale i 25 stepeni, doprineli su da prodaja ogreva stagnira. 

Dodaje da je ovo prvi hladniji dan, pa se očekuje da krene prodaja. 

Što se tiče snabdevenosti, i uglja i peleta ima dovoljno, tako da građani ne treba da brinu.

Kada je reč o cenama, one su na nivou prošlogodišnjih, pa je pelet od prošlogodišnjih 40 dinara snižen na 30, dok je ugalj ostao na prošlogodišnjem nivou i nabavlja se, kao ranije, iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, navodi Stanojević i dodaje da su pojeftinila i drva.

Objašnjava da je prošlogodišnja cena peleta bila nerealna i izazvana psihološkim faktorima i strahom od nestašice, pa je nagla kupovina stvorila destabilizaciju na tržištu.

Foto: RINA.rs

 

Prema njegovim rečima, dosta peleta je tada izvezeno, što je takođe uslovilo visoke cene. 

Stanojević naglašava da su drva ove godine jeftinija i navodi da je kubik prošle godine koštao deset i dvanaest hiljada dinara, a da sada može da se nabavi po osam hiljada. 

Ogrevnog drveta u ovom kraju, na obroncima Cera, ima dovoljno, tako da građani ne treba da brinu, ističe Stanojević.
 

Ostavite komentar