Priče > Biznis

Kakve EKONOMSKE PROMENE nam stižu do 2027? Mali objasnio: Sledeće godine PROSEČNA PLATA veća od 1.000 EVRA

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da imamo rekordno nisku nezaposlenost

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

06/03/2024 > 10:00

podeli vest:

Kakve EKONOMSKE PROMENE nam stižu do 2027? Mali objasnio: Sledeće godine PROSEČNA PLATA veća od 1.000 EVRA
Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ


Ministar finansija Siniša Mali na Kopaonik biznis forumu objasnio je da će prosečna plata do kraja iduće godine iznositi više od hiljadu evra. Plan je da do 2027. imamo prosečnu platu od 1.400 evra, minimalac od 650 i penziju od 650 evra. Mali je to danas još jednom potvrdio.

- Mi ne možemo da stanemo, moramo da se borimo za nove izvore rasta. Naš BDP raste iz godine u godinu. Ako pogledate svaki indikator naše ekonomije - BDP nam je porastao, prvi put smo u istoriji prešli nivo od 69 milijardi evra, raste bogatstvo naše zemlje. Do 2027. hoćemo da dostignemo 100 milijardi evra - rekao je Mali. 

- Jedna Srbija uprkos ogromnim izdvajanjima vodi računa o svakom dinaru. Deficit držimo pod konrolom što potvrđuje MMF, Uprkos krizi, imamo rekordno nisku nezaposlenost - 9,1 odsto. Opravdali smo našu ekonomsku politiku, imamo rekordnu visoku zaposlenost, pola miliona ljudi više radi nego što je radilo pre deset godina - naveo je ministar finansija, Siniša Mali u Jutarnjem programu na Prvoj televiziji.

Ostavite komentar