Priče > Biznis

DIREKTOR TELEKOMA Vladimir Lučić: Svetu nudimo STARTAP projekte - POSTAJEMO GLOBALNI IGRAČ

Generalni direktor Telekoma je istakao da su premašili 11 miliona korisnika, te da je 2022. godine napravljen rekord

Izvor: K1info/Tanjug

29/06/2023 > 14:00

podeli vest:

DIREKTOR TELEKOMA Vladimir Lučić:  Svetu nudimo STARTAP projekte - POSTAJEMO GLOBALNI IGRAČ
Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ/ nr


Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić rekao je danas da uz pomoć projekta za dijasporu i fonda za finansiranje digitalnih startap kompanija Telekom već nudi svetu svoje projekte.

- Nama će dijaspora omogućiti da možda dupliramo broj od jedanaest miliona korisnika. Probaćemo da uspostavimo partnerstvo sa najvećima - Amazon, Netflix, Facebook - rekao je Lučić.

Lučić je za RTS rekao da su sa projektom za dijasporu krenuli intenzivno pre četiri godine, puštanjem mobilnog operatera u Austriji, te da su sada došli do 150.000 korisnika.

- Shvatili smo da je ogroman potencijal u dijaspori, jer mi imamo i sadržaj i digitalne servise koji oni žele da imaju. Osim Austrije, proširili smo se prošle godine na Švajcarsku, sada završavamo Nemačku, 17. jula počinje prodaja naših kartica u Nemačkoj, moguće je i onlajn, preko našeg portala i 12 distributera, a planiramo da u godini dana pustimo 30 naših poslovnica - objasnio je on.

Foto: K1info/wikipedia.org/Freepik.com

 

Takođe, Lučić je naveo da je Turska sledeća zemlja, kao i da potom slede i SAD. 

- To je normalan poslovni potez sa naše strane, jer dosta intenzivno ulažemo u sadržaj, televizijske serije, razne druge programe i distributeri smo svih kanala iz bivše Jugoslavije, a sa druge strane ulažemo u digitalne servise tako da širimo potencijal naših korisnika- objasnio je on.

On je istakao da su premašili 11 miliona korisnika, te da je 2022. godine napravljen rekord.

- Nama će dijaspora omogućiti da možda dupliramo taj broj - navodi Lučić.

On je rekao da Telekom već sada ima u većinskom ili kompletnom vlasništvu deset kompanija u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji.

- Našim intenzivnim razvojem u digitalne servise pomažemo i državi da što brže uđe u novu industrijsku revoluciju. Telekom Srbija bi trebalo da bude osnov razvoja i same države u toj novoj industrijskoj revoluciji - istakao je on.

Lučić je rekao da je cilj da Telekom postane globalni igrač.

- Prošle godine smo imali rekordan prihod od preko milijardu evra. Uz pomoć projekta za dijasporu i uz pomoć toga što imamo prvi fond za finansiranje digitalnih startapa, već smo krenuli u svetu da nudimo naše startap projekte – devet finansiramo, sa druge strane naš sadržaj nije samo za dijasporu mi ga već prodajemo i Amazonu, na pet kontinenata, postajemo globalni igrač - naveo je Lučić.

On je mišljenja da će veštačka inteligencija promeniti život u narednih 10 do 15 godina i smatra da će ona imati isti efekat na razvoj industrije kao kada se pojavila struja.

- Intenzivno radimo nekoliko projekata, koristimo veštačku inteligenciju ka što boljem odgovoru ka korisniku, da mašina govori korisniku u predikciji smetnji da možemo unapred da vidimo gde može da se javi smetnja da korisnici imaju što bolju uslugu - rekao je on.

Ostavite komentar