Priče > Biznis

SAJAM TURIZMA počinje u četvrtak: Predstaviće se 350 izlagača iz 33 države

Biće predstavljeni i potencijali naše zemlje, a posetioci će dobiti ideju kako da Srbiju dožive na pravi način

Izvor: K1info/Tanjug

20/02/2023 > 16:25

podeli vest:

SAJAM TURIZMA počinje u četvrtak: Predstaviće se 350 izlagača iz 33 države
Foto: Youtube PrintScreen/Beogradski sajam


Na Međunarodnom sajmu turizma i Međunarodnom sajmu hotelsko-ugostiteljske opreme Horeca - Oprema, koji će biti održani od 23. do 26. februara na Beogradskom sajmu pod sloganom "Kad je odmor nije teško", učestvovaće oko 350 izlagača iz 33 države, među kojima je i osam novih država sa afričkog kontinenta, najavili su danas organizatori.

Ovogodišnji sajam će biti najuspešniji do sada, rečeno je na konferenciji za medije na Beogradskom sajmu.

Ovogodišnji partner Sajma je Kina.

 

Koordinator 44. Međunarodnog sajma turizma Dragan Žečević zahvalio je Ministarstvu turizma i omladine na podršci i najavio bogat program koji je Kina pripremila i ukazao na sve čari koje ona nudi, od gastronomije do turističkih potencijala.

Državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine Uroš Kandić izrazio je nadu da će ovaj sajam biti najuspešniji do sad i naveo da tome ide u prilog činjenica da je izdato svih 10.000 kvadrata.

- Biće prisutno 350 izlagača, prisustvo je potvrdilo više od 30 država, a među njima je i osam novih država sa afričkog kontinenta. Među njima treba istaći Aližir koji po prvi put učestvuje - rekao je Kandić.

Kada je reč o Kini, ovogodišnjem partneru sajma, podsetio je da su tokom 2019. godine Kinezi bili prvi po broju dolazaka u Srbiji, a drugi po broju noćenja. Kandić je dodao da će i novouspostavljena avio-linija do Kine pojačati taj trend.

Predstavnik ovogodišnjeg partnera NR Kine Šju Hong rekao je da će Kina na svom štandu "Peking" predstaviti svoju kulturu, resurse, kao i da će poseban prostor biti namenjen dostignućima postignutim sa Beogradom.

- Ovo je način za produbljivanje sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Srbije. Turistička saradnja i razmena most su za unapređenje odnosa dve zemlje - rekao je on.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović rekla da će tokom četvorodnevnog sajma biti predstavljeni potencijali naše zemlje na najbolji mogući način, kao i da će posetioci dobiti ideju kako da Srbiju dožive na pravi način.

- Mi ćemo se potruditi da na različite načine dočaramo upravo ono što Srbija nudi. Napravićemo jednu kombinaciju tradicionalnog i modernog, ponovo ćemo se poslužiti i nekim novim tehnologijama kako bismo posetiocima pružili priliku da malo zakorače na neku od destinacija u Srbiji i time motivišemo da svoj odmor provedu u Srbiji - naglasila je. 

Foto: RINA

 

Labovićeva je rekla da će u okviru štanda TOS biti predstavljeni i suizlagači, kao što su JP Skijališta Srbije, Zavod za zastitu prirode Srbije, Beogradski muzej i drugi.

Sekretarka Udruženja za turizam u Privrednoj komori Srbije Tijana Maljković najavila je da će biti mnogo poslovnih B2B sastanaka koji imaju značaj za unapređenje i razvoj turizma.

Radno vreme sajma

Radno vreme Sajma turizma i Sajma hotelsko-ugostiteljske opreme je od četvrtka 23. februara, do subote, od 10 do 19 časova, a u nedelju 26. februara od 10 do 18 časova.

Cena pojedinačne ulaznice je 450 dinara, grupne (minimum osam osoba) 300, a poslovne ulaznice sa paketom pogodnosti 3.000 dinara. Cena parkinga po satu je 200 dinara.

 

 

 

Ostavite komentar