Priče > Biznis

United Group kupuje agenciju FoNet?

Nedavno je United Group postala i vlasnik grčkog telekomunikacijskog operatora Wind Hellas, koji se sada zove Nova

Izvor: K1info

08/02/2023 > 10:12

podeli vest:

United Group kupuje agenciju FoNet?
Foto: Pixabay.com/wikipedia.org


United Group, kompanija u okviru koje u Srbiji posluju kompanija SBB i njeni servisi, kao i televizije Nova S i N1, namerava da kupi novinsku agenciju FoNet, saznaje K1info.

Reč je, kako tvrde dobro upućeni, o još jednom pokušaju pravljenja medijskog monopola u Srbiji, s obzirom na to da je ova kompanija već vlasnik velikog broja medija, pa bi preuzimanje novinske agencije FoNet bilo još jedna karika u učvršćivanju monpolskog lanca.

Da podsetimo, United Group medijska kompanija posluje u osam zemalja i u njenom portfoliu se nalazi 55 televizijskih kanala, uključujući N1 i Novu TV, dnevni listovi među kojima su Danas i Nova, kao i brojni portali i radio stanice u tim zemljama.

Nedavno je United Group postala i vlasnik grčkog telekomunikacijski operatora Wind Hellas, koji se sada zove Nova.

Zanimljivo je da novinska agencija FoNet upravo danas navršava 29 godina postojanja i rada. Agencija je počela rad 7. februara 1994. godine u Beogradu i emituje medijske sadržaje o događajima u zemlji, regionu i svetu. Agencija ima dopisnike i i saradnike u Srbiji, regionu i inostranstvu i član je Asocijacije medija i Asocijacije medija Jugoistočne Evrope (SEEMO).

 

Ostavite komentar