Lifestyle > Zdravlje

Opustite se i zaboravite na STRES - evo kako to da URADITE na PRIRODAN način

Različiti mirisi mogu delovati kao antistres terapija, eterična ulja popravljaju raspoloženje, smanjuju brige i nesanicu

Izvor: K1info/novosti.rs

23/10/2022 > 22:05

podeli vest:

Opustite se i zaboravite na STRES - evo kako to da URADITE na PRIRODAN način
Foto: Unsplash.com


Eterična ulja su idealno rešenje ako ste pod pojačanim stresom, osećate napetost, loše spavate i razdražljivi ste.

Svi smo svakodnevno izloženi stresu, u manjoj ili većoj meri. Gužve u saboraćaju, obaveze, telefonskim pozivi, mejlovi, rokovi, žurba da se sve stigne. Kada stignemo kući, potreban nam je restart, da se opustimo i odmorimo od svega.

U tome nam mogu pomoći eterična ulja. Putem mirisa možemo kreirati određeno raspoloženje, ublažiti brige, stres i nesanicu. Možete od njih napraviti svoj lični ekološki parfem bez štetnih sastojaka, mogu se dodati u vodu za kupanje ili staviti u difuzer koji će isparavati i prostoriju ispuniti prijatnim i opuštajućim mirisima.

Evo koja su 3 eterična ulja posebno efikasna u borbi protiv stresa

Eterično ulje geranijuma popravlja raspoloženje, doprinosi osećaju harmonije, smiruje i opušta. Otklanja stres, smanjuje anksioznost i nemir.

Eterično ulje mandarine ublažava nervnu napetost i budi u nama radost i dobro raspoloženje. Otklanja iscrpljenost i umor.

Eterično ulje bergamota opušta, smanjuje nervnu napetost i stres i ublažava nesanicu. Dobro je za popravljanje raspoloženja, smanjuje razdražljivost, bes i ogorčenost.

Foto: Unsplash.com

 

Antistres mešavina:

10 kapi bergamota

10 kapi geranijuma

5 kapi mandarine

Sve sastojke stavite u difuzer s vodom i uključite prema uputstvu.

 

 

 

Ostavite komentar