Lifestyle > Zdravlje

Ako želite da OČISTITE JETRU I OSLABITE, ovaj ČAJ je pravi izbor za vas

Ovaj biljni napitak ima dugu istoriju upotrebe u narodnoj medicini

Izvor: K1info

Autor: krstarica.com/Ognjen Nestorović

18/02/2024 > 18:22

podeli vest:

Ako želite da OČISTITE JETRU I OSLABITE, ovaj ČAJ je pravi izbor za vas
Foto: Pixabay.com


Piti čajeve umesto sokova ima brojne prednosti za organizam. A jedan je veoma koristan. Naime, čaj od maslačka, bogat je fitonutrijentima koji mogu da ojačaju imuni sistem. Ako vam je ove godine cilj da smršate i poboljšate zdravlje, ovaj čaj vam može biti odličan saveznik.

Maslačak može biti izazov za baštovane, ali najnoviji trendovi u wellnessu otkrivaju njegove zdravstvene prednosti. Iako nije najatraktivniji cvet, maslačak može pružiti izuzetne koristi za telo. Čaj od maslačka postaje popularno lekovito piće na tržištu koje se pravi od listova biljke ili pečenog korena. Obe sorte su bezbedne za konzumiranje i nose različite zdravstvene beneficije.

Ovaj biljni čaj ima dugu istoriju upotrebe u narodnoj medicini, koristi se za borbu protiv upala, ublažavanje nadimanja, podržava funkciju jetre i pomaže u gubitku težine. Zbog svog gorkog ukusa, čaj od maslačka se često koristi kao alternativa kafi bez kofeina.

Koren maslačka ima svojstva koja podržavaju eliminaciju viška vode iz tela, što dovodi do boljeg oblika tela i osećaja blagostanja. Čaj od korena maslačka može pomoći u smanjenju zadržavanja vode, a već prvog dana možete primetiti razliku.

Čaj od maslačka se tradicionalno koristi u alternativnoj medicini, najčešće se priprema od korena i/ili listova biljke. Koren se često koristi za podršku jetri i žučnoj kesi, dok se listovi koriste kao diuretik. Osim toga, listovi maslačka mogu se konzumirati kao salata ili kuvano povrće.

Foto: Freepik.com

 

Prednosti konzumiranja čaja od maslačka uključuju podršku procesu mršavljenja, smanjenje nadimanja i kontrolu apetita. Takođe se veruje da maslačak poboljšava varenje, deluje kao diuretik za uklanjanje viška vode i podržava optimalnu funkciju jetre.

Pre nego što uključite čaj od maslačka u svoju dnevnu rutinu, preporučljivo je da se konsultujete sa lekarom.

Ostavite komentar