Lifestyle > Zdravlje

Surutka je ČISTO ZLATO - evo zašto je treba piti SVAKOG DANA

Surutka je napitak koji podstiče proces mršavljenja, pospešuje sreću, smanjuje umor, izgrađuje mišiće...

Autor: Kurir

14/09/2022 > 07:11

podeli vest:

Surutka je ČISTO ZLATO - evo zašto je treba piti SVAKOG DANA
Foto: Youtube PrintScreen


Surutka je proizvod koji nastaje pri proizvodnji sira i jogurta i u njoj ostaju najbolji i navredniji sastojci mleka: vitamin B i E, minerali i mlečni šećeri koji su važni za izgradnju najfinijih veza u mozgu.

Da biste izvukli sve najbolje iz ovog napitka, stručnjaci savetuju da pijete maksimalno pola litra do litar surutke dnevno. Najzdravija je kozija surutka.

Evo koje su sve prednosti ovog prirodnog napitka.

Podstiče skidanje kilograma - u 100 ml surutke ima samo 26 kalorija, ona sadrži pregršt belančevina i zbog toga daje osećaj sitosti, a siromašna je mastima i kalorijama.

Pomaže kod zatvora - surutka ima diuretsko svojstvo, što znači da će brzinski podstaknuti probavu i rešiti neugodan osećaj zatvora i nadutosti. Nemojte preterivati sa ovom namirnicom, jer može izazvati dijareju. Do litar dnevno je maksimum.

Lek za jetru - ovaj skromni napitak sadrži beta-laktogobulin. On snabdeva organizam amino-kiselinama BCAA, koje pomažu kod uznapredovalih bolesti jetre, pa obolelima od ciroze omogućava da žive duže i kvalitetnije.

Foto: Youtube PrintScreen

 

Izgrađuje mišiće - surutka, posebno ona u prahu, pomaže u izgrađivanju mišićne mase, ali i oporavlja mišiće posle fizičkog napora.

Reguliše povišenu masnoću u krvi - surutka se preporučuje ljudima koji imaju probleme s povišenom masnoćom u krvi. Posle samo nekoliko sedmica redovne konzumacije videćete neverovatne efekte.

Podstiče sreću i smanjuje umor - surutka podstiče lučenje serotonina, hormona sreće, te tako smanjuje osećaj stresa i hroničnog umora.

 

Ostavite komentar