Lifestyle > Zdravlje

ĐUMBIR I MED - dobitna kombinacija za zdravlje

Ova dva sastojka idealna su za blagostanje čitavog organizma

Autor: K1 info/ bivits.com

28/08/2022 > 10:53

podeli vest:

ĐUMBIR I MED - dobitna kombinacija za zdravlje
Foto: Pixabay.com


Med i đumbir zaista su idealna kombinacija ukusa, ali još bolja kombinacija zdravlja. Pojedini stručnjaci čak tvrde i da su med i đumbir zajedno efikasan lek protiv raka.

Šta je u stvari u toj kombinaciji tako moćno?

Pre svega, đumbir deluje protivupalno i umiruje bolove, a znamo da su upale uzrok brojnih poteškoća sa zdravljem. On umirujuće deluje na stomak, podstiče telo da izbaci sve toksine kroz znoj i tako doprinosi bržem ozdravljenju.

Sa druge strane, med je odličan izvor energije. Polifenoli u medu deluju kao antioksidanti, te on okrepljuje organizam, jača imunitet, bogat je vitaminima i mineralima, deluje umirujuće na upalne procese, funkcioniše kao probiotik, antibiotik i antimikotik.

Jasno vam je kako onda zajedno utiču na blagostanje čitavog organizma i koliko je važno uvrstiti ih u svakodnevnu prehrambenu rutinu.

Podjednako dobro kao med, uz đumbir idu i beli luk, kao i limun.

Foto: Pixabay.com

 
Čaj od đumbira

U šolju vrele vode dodajte kašičicu sitno naredanog đumbira i ostavite da odstoji desetak minuta. Procedite, dodajte med i limun i uživajte u pravoj bombi vitamina.

Melem od đumbira

Ukoliko želite da napravite melem od meda, đumbira i limuna, kombinujete sastojke na sledeći način: Operite 2 organska limuna, zajedno sa korom i 2 komada svežeg đumbira i iseckajte ih na kriške. Poređajete ih u staklenu teglu – red kriški limuna, red đumbira. Prelijte medom do vrha, i uzimajte svaki dan po jednu kašiku ovog čudesnog spoja, najbolje ujutro na prazan stomak.

Foto: Pixabay.com

 

Ostavite komentar