Lifestyle > Zdravlje

Isprobali smo APLIKACIJU za proveru DEPRESIVNOSTI, možeš i TI - ovo su naši rezultati

Na jednostavan način uz pomoć nove aplikacije UVEK UZ TEBE proverite svoje trenutno stanje duše

Autor: K1

01/08/2022 > 08:12

podeli vest:

Isprobali smo APLIKACIJU za proveru DEPRESIVNOSTI, možeš i TI - ovo su naši rezultati
Foto: Shutterstock


Klinika za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević” je nedavno pustila u funkciju aplikaciju “Uvek uz tebe” uz koju možete da saznate razne zanimljivosti vezane za mentalno zdravlje i načine kako da ga unapredite.

Važna funkcija ove aplikacije je brzi test za samoproveru depresivnosti koji vam omogućava da na lak i jednostavan način proveriti vaše mentalno stanje u svakom trenutku bilo gde da se nalazite.

Aplikaciju je jednostavno instalirati putem Google Play prodavnice. Uz par koraka potreban sadržaj je dostupan na vašem uređaju i na raspolaganju vam je niz edukativnih materijala koji se bave problemima anksioznosti, depresije, stresa.

Ali i saveti koji se odnose na psihičko zdravlje tokom pandemije ili trudnoće kao i brzi test za samoproveru depresivnosti. Na početnoj stranici možete odabrati opciju koja vas interesuje.

Foto: Unsplash.com

 

Ako se odlučite da uradite brzi test na depresiju, važno je da znate da nije potrebno da ostavite svoje lične podatke, popunite formular ili kreirate poseban nalog. Test je anoniman i služi samo i jedino radi vaše samoprocene, kako biste imali bolji uvid u  trenutno duševno stanje.

Online upitnik se sastoji od 21 pitanja koja opisuju osećanja, strahove, potrebe i težnje sa kojima se susrećemo na dnevnom nivou, kao i ponuđene odgovore. Potrebno je pažljivo pročitati svako pitanje i odabrati jedno od stanja koje najbolje opisuje kako ste se osećali protekle nedelje.

Nije vremenski ograničen, ne postoje tačni ili ne tačni odgovori. Najvažnije je da na pitanja iskreno odgovorite, jer od toga zavisi kakav će rezultat biti na kraju.

 

 

Da li je pravi trenutak da konsultujete stručnjaka?    

U slučaju da rezultat testa pokaže da ste u depresiji, to nije konačan ishod, već smernica da se obratite psihijatru ili psihologu, posebno ako vas teškoće koje osećate pritiskaju i ograničavaju u svakodnevnom funkcionisanju.      

Foto: Shutterstock

 

Ukoliko vas rezultat nije iznenadio jer duže vreme osećate nelagodnost, strepnju ili strah najbolje je da pomoć potražite od osobe koja je stručna i koja je u mogućnosti da na pravi način dopre do vas. Koliko god da se osećate usamljeno ili odbačeno znajte da izlaz uvek postoji.

Linije klinike "Dr Laza Lazarević" su otvorene 24/7 na telefon: 0800/309-309. Svim građanima je na raspolaganju multidisciplinarni tim edukovanih profesionalaca iz domena mentalnog zdravlja. 

Ostavite komentar