Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

Forbes objavio listu 5 NAJPOTCENJENIJIH GRADOVA na Balkanu - jedan SRPSKI GRAD je na njoj

Veličanstveno istorijsko nasleđe, odlična hrana i vrhunski restorani, savetuje Forves turiste

Izvor: K1info

07/12/2022 > 07:20

podeli vest:

Forbes objavio listu 5 NAJPOTCENJENIJIH GRADOVA na Balkanu  - jedan SRPSKI GRAD je na njoj
Foto: Shutterstock


Čuveni časopis Forbes, poznat po različitim listama, ovog puta "obradovao" nas je spiskom "najpotcenjenijih" gradova na Balkanu na kome se našao i jedan srpski grad - Niš!

Forbes je Balkansko poluostrvo opisao kao mesto sa slikovitim plažama, visokim planinama i ogromnim nizom istorijskih znamenitosti koje vredi istražiti.

"Ono je savršeno za dugi odmor, a dodatni bonues je to što su veliki delovi ovog regiona još uvek u velikoj meri ispod radara međunarodnih turista", pišu novinari ovog magazina.

Na ovom spisku našao se i Ohrid u Makedoniji 

Foto: Shutterstock

 

"Postoji mnogo destinacija širom poluostrva koje nudi zadivljujuči arhitetkturu. Dok planirate svoje sledeće putovanje Mediteranom, obavezno sačuvajte malo vremena za ove zapanjujuće, a potcenjene balkanske gradova", dodali su i kao iste izabrali Varnu u Bugarskoj, Doboj u Bosni i Hercegovini, Ohrid u Makedoniji, Niš u Srbiji i Berat u Albaniji.

Evo kako su opisali naš Niš:

"Grad Niš, u južnim krajevima Srbije, iznedrio je veliki broj rimskih careva; Konstantin Veliki je samo jedan od mnogo vladara koji su potekli iz ovog grada. Danas, u modernoj eri, postoji bogato istorijsko nasleđe - građevine i znamenitosti koje možete otkriti, od veličanstvene Niške tvrđave iz 18. veka do Ćele-kule, jezivog zdanja napravljenog od lobanja srpskih ratnika koji su izgubili živote u ustanku protiv Osmanlija (u bitki na Čegru). Pored bogatstva istorijskih atrakcija, u Nišu ćete takođe pronaći kul scenu hrane - ovde ne manjka vrhunskih restorana u samom srcu grada", predstavio je Forbes ovaj grad.

 

 

 

Ostavite komentar