Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

Večera u MRAKU pod svećama i HLADNA supa - da li je ovo BUDUĆNOST ugostiteljstva?

Zvuči kao romantična večera, ali je zapravo ono sa čime će se gosti restorana sve više susretati u slučaju da računi nastave da rastu

Autor: K1info/b92

07/10/2022 > 21:00

podeli vest:

Večera u MRAKU pod svećama i HLADNA supa - da li je ovo BUDUĆNOST ugostiteljstva?
Foto: Pexels.com


U Briselu, epicentru EU, udruženje vlasnika restorana je predstavilo kako bi budućnost bez gasa i struje izgledala. Svi su se zapitali kako bi izgledala ne samo večera u mraku, već i celokupno funkcionisanje restorana bez gasa ili struje.

U restoranima Brasserie Surrealiste i Racines gostima su pripremani specijaliteti na poseban način. Kuvari nisu koristili u pripremi hrane ili pića tradiconalne uređaje, nije bilo rerni, šporeta ili kafemata. Interesanto je reći da nije bilo ni upaljenih sijalica u restoranu. Ipak, hrana je bila vrhunska.

Foto: Pexels.com

 

U restoranima je bila služena "hladna" hrana, neki specijaliteti su bili tek "malo pečeni" na ćumuru japanskog roštilja. Hrana je bila servirana na stolovima na kojim su bile upaljene sveće.

Foto: Pexels.com

 

Sve ovo što zvuči kao romantična večera je zapravo ono sa čim bi se gosti mogli suočiti ako računi za energiju nastave da rastu. Dramatičan porast inflacije u Belgiji, kao i celoj Evropi je jednostavno kriza koja će morati na neki način da se prevaziđe. Briselski šefovi se prilagođavaju, traže nove načine da opstanu, a takav trend će izgleda postati i naša realnost.

 

 

 

 

Ostavite komentar