Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

GOLD GONDOLA ide na zasluženi odmor - tokom OKTOBRA vožnja samo VIKENDOM

JP Gold gondola Zlatibor će od ponedeljka, 3. oktobra pa do kraja meseca biti u izmenjenom režimu rada

Autor: RINA

01/10/2022 > 19:50

podeli vest:

GOLD GONDOLA ide na zasluženi odmor - tokom OKTOBRA vožnja samo VIKENDOM
Foto: RINA


Zlatibor je planina na kojoj turistička sezona traje punih 365 dana u godini. Mnoge atrakcije i lokaliteti privlače na stotine hiljada turista, ali ona najpopularnija, Zlatiborska gondola ide na zasluženi odmor pa svi turisti koji su čekirali datume za predah u nestvarnoj lepoti ove planine tokom oktobra moćiće da uživaju samo sa zemlje.

Foto: RINA

 

- Usled radova na upravnoj zgradi Gold gondola će, od ponedeljka pa sve do kraja oktobra, raditi samo vikendom i to od devet do 16.30, polazak sa Zlatibora, a poslednja vožnja sa Tornika biće u 17.30”, navodi se u saopštenju ovog javnog preduzeća - kazali su za RINU u ovom javnom preduzeću.

Vožnja Gold gondolom traje oko 25 minuta i tokom nje prolazi se kroz živopisne predele netaknutih četinarskih šuma i preko prelepog Ribničkog jezera, gde se nalazi i međustanica i svrstava se u jednu od najdužih gondola panoramskog tipa na svetu, duža je i od kineske gondole Tijanmen šun, jer je premavšila njenu trasu za čitavih 1,6 km.

Ona spada u turistički projekat decenije na Zlatiboru, za koji je izdvojeno 13 miliona evra jedan je od kapitalnih investicionih projekata Opštine Čajetina, iz čijeg budžeta su opredeljena sva sredstva.

 

 

 

 

Ostavite komentar