Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

Tajne žurke na JADRANU samo za STUDENTE prestižnih AMERIČKIH ŠKOLA

Yacht Week u Hrvatskoj postao je gotovo pa obavezan događaj za upoznavanje i povezivanje studenata američkih prestižnih poslovnih škola

Autor: nova.rs

13/09/2022 > 12:28

podeli vest:

Tajne žurke na JADRANU samo za STUDENTE prestižnih AMERIČKIH ŠKOLA
Foto: Pexels.com


Kako piše ugledni The Wall Street Journal u svojoj reportaži, partijanje na Jadranu postalo je novi obred prijema, inicijacije za M.B.A. kandidate. Navode da u njemu učestvuje na stotine studenata elitnog Harvarda te da se zahvaljujući tome rađaju poslovne saradnje, budući menadžeri dolaze na ideje o novim biznisima, a dogodi se i koji po tim kriterijumima silno kompatibilni brak, prenosi Jutarnji.

 

 

"Kreiran, brendiran i organizovan od strane švedske firme, događaj uključuje flote belih brodova, uglavnom jedrilica koje se spuštaju različitim delovima Mediterana tokom leta na sedam dana. Partijaneri su spremni da plate hiljade dolara da se vesele u azurnom moru, istražuju dalmatinska mesta i plešu uz DJ setove nakon zalaska sunca. Takođe se ukrcavaju na susedne brodove kako bi se povezali s drugim M.B.A. kandidatima.", objašnjavaju u The Wall Street Journalu.

Studenti koriste Nedelju jahti kako bi se upoznali i pre početka poslovne škole.

 

 

- Neko iz Yacht Weeka će jednog dana biti jako važan deo mog života - kaže jedan od učesnika koji se predstavio kao Rajt. 

Već dugo cene izgradnju odnosa van kampusa kao ključni deo diplome koja ih u određenim školama može koštati čak 200 hiljada američkih dolara. Te se prilike za umrežavanje mogu dogoditi na skijaškim izletima, na svečanim večerama ili neformalnim letnjim grupnim okupljanjima.

Događaj je započeo 2006. godine kada su dva švedska skipera odlučila da organizuju morsku zabavu s prijateljima u Hrvatskoj. Mesto na brodu košta između 800 i 2.500 dolara, zavisno od toga kolika je veličina jahte i koliko je stara. Avio karte, hrana, piće i napojnice nisu uključene.

Budućim preduzetnicima od kojih će dobar deo njih određivati jednog dana poslovnu sudbinu sveta ne smeta što spavaju u malim kabinama. Bitno da se partija non-stop i da se tako zbližavaju s ljudima sličnog interesa koje inače ne bi imali prilike da upoznaju.

 

 

Prema podacima ove godine su bila 42 broda M.B.A.-a koja su prevozila otprilike 500 ljudi, navodi WSJ. Samo studenti Harvarda rezervisali su 28 jahti koje su učestvovale u svečanostima, što ove godine predstavlja osam više nego lane. Ove godine su se uključili i studenti sa Stanford‘s Graduate School of Business and Tuck tak.

Škole inače ne dopuštaju niti organizuju ova putovanja, tvrde ljudi zaduženi za odnose sa javnošću iz  Graduate School of Business, Kellogga, Fuqua, Tucka, Whartona i Harvarda. PR HBS-a dodao je da bi "potraga za diplomom i izgradnja M.BA. zajednice trebalo da započene u učionici."

Kao mesta za najluđe žurke u tekstu se izdvajaju Vis i Hvar.

 

Ostavite komentar