Slobodno vreme > Putovanja & Hedonizam

Bande profi lopova HARAJU EVROPOM: Ako planirate putovanje u OVE gradove - ČUVAJTE džepove

Obratite pažnju na okruženje ako ste u gužvi - možda ste baš vi meta lopova

Izvor: K1info/informer.rs

29/09/2023 > 06:56

podeli vest:

Bande profi lopova HARAJU EVROPOM: Ako planirate putovanje u OVE gradove - ČUVAJTE džepove
Foto: Freepik.com


Što je veća gužva na ulici, veće su i šanse da će vas džeparoši ojaditi. Dok trepnete, oni će nestati u masi a vi ćete ostati ili bez novčanika ili telefona, narukvice ili torbe.

Nema turiste kojem se nije dogodilo da je kod neke posećene ulice ili istorijske znamenitosti bio na meti džeparoša. Na svu sreću velika većina je onih kojima džeparoši na kraju nisu ni prišli ili pak jesu, ali nisu uspeli da ostvare svoj plan.

U Evropi koja je najpopularniji turistički kontinent postoji šest zemalja u kojima se krađe na ulici dešavaju češće nego u ostalima.

Najveća šansa da ćete na ulici biti opljačkani je u Italiji. I to ne bilo gde. Ukoliko ste na moru u Italiji manje su šanse da ćete biti žrtve jer prosto nema takve gužve kao na ulicama Rima, Venecije, Milana ili Napulja. Na poznatom sajtu za iskustva putnika Tripadvisor u 2022. godini u 1.906 recenzija turista konstatovali su da su opljačkani u Italiji.

Na drugom mestu neslavne “džeparoške” liste nalazi se Francuska, u prvom redu Pariz, Lion, Kan i Nica. Treće mesto zauzela je van svih očekivanja veoma sigurna i mirna država – Holandija. Biće da je dospela na listu pre svega zbog Amsterdama i Roterdama jer u drugim gradovima skoro nije zabeležen slučaj džeparenja.

Zanimljivo je da je Španija, za koju svi pričaju da ćete u Madridu, kao i u Portugalu, u Lisabonu, gotovo sigurno biti opljačkani, tek na šestom mestu liste. Zemlje sa najmanje prijava o džeparošima bile su Republika Irska sa 30 pominjanja o krađama na milion posetilaca i Poljska sa 18.

Ostavite komentar

Dolci

Lisabon je u Portugaliji a ne u Spaniji

05.10.2023 02:08