Slobodno vreme > Putovanja & Hedonizam

Uložili su GRDNE PARE, a hotel je toliko RUŽAN da ga zovu "HOTEL PROPASTI": U njemu NIKADA nije prenoćio NIJEDAN GOST

Rjugjong se nalazi u Pjongjangu, i najružniji je hotel na svetu

Izvor: K1info

08/09/2023 > 20:17

podeli vest:

Uložili su GRDNE PARE, a hotel je toliko RUŽAN da ga zovu "HOTEL PROPASTI": U njemu NIKADA nije prenoćio NIJEDAN GOST
Foto: Youtube PrintScreen/future today


Hotel Rjugjong, u celom svetu priznat je kao najružniji hotel ikada sagrađen. Nalazi se u Severnoj Koreji, u Pjongjangu, a dobio je naziv i "Hotel propasti". Najzanimljivija je činjenica da do sada nikada niko nije prespavao u tom hotelu.

Temelji ovog ogromnog hotela, u koji je uloženo 700 miliona evra, postavljeni su 1987. godine. Hotel je visok 330 metara, a trebalo je da sadrži preko 3.000 soba i pet rotirajućih restorana na vrhu, odakle bi se pružao pogled na ceo grad.

Prošlo je 36 godina od početka izgradnje, ali još nije primio ni jednog gosta.

Hotel je trebalo da se otvori 1989. godine na Svetskom festivalu omladine i studenata i tako osvoji rekord za najvišu zgradu na svetu, ali se to nikada nije dogodilo. Severna Koreja je doživela ekonomski kolaps nakon što je uložila ogroman novac u izgradnju novog stadiona i proširenje aerodroma.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anja Kl (@anjakle)

Kostur zgrade izgrađen je 1992. godine, kada su radovi prestali. Posle 16 godina gola betonska konstrukcija je prekrivena staklenim i metalnim pločama, a ovaj poduhvat koštao je 167 miliona evra.

Jedan od onih retkih kojima je dozvoljeno da posete hotel je Sajmon Kokerel, direktor turističke agencije iz Pekinga, koji je 2012. godine pronašao ogolelu i nedovršenu betonsku infrastrukturu.

 - Dugo nam je trebalo da se liftom popnemo do 99. sprata, jer postoji samo građevinski lift, a ne moderan sa svim dugmadima - objasnio je on.

Ostavite komentar