Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

Tanka je LINIJA između TURISTIČKE atrakcije i SMRTI: U ovom gradu dok RUČATE, morate i da BEŽITE od VOZA

U glavnom gradu Vijetnama postoji ulica puna restorana, ali tako uska da morate da bežite kada krene voz

Izvor: K1info

11/08/2023 > 22:02

podeli vest:

Tanka je LINIJA između TURISTIČKE atrakcije i SMRTI: U ovom gradu dok RUČATE, morate i da BEŽITE od VOZA
Foto: Pixabay.com


Ukoliko ikada posetite Hanoj, glavni grad Vijetnama, morate da vidite njihovu čuvenu "ulicu vozova", koja je baš ono što zamišljate. 

Ova ulica postala je turistička atrakcija, a nimalo nije naivno kada se nađete u istoj. Jedan pogrešan korak i može da vas pregazi voz.

Ulica je ekstremno uska, ali se u njoj ipak nalaze i prodavnice, kafići, barovi, i to zajedno sa masivnim vozom koji jurca po sredini. 

Međutim, ukoliko ikada tamo budete jeli, budite spremni da vas u momentu podignu sa stolice.

Iako voz prolazi kroz veliki deo grada, Hanojska ulica je uska oko 100 metara i baš taj deo je najzanimljiviji turistima.

Razlog zašto je ulica toliko interesantna za turiste je što voz prolazi bukvalno metar od kuća. Sigurnosna linija (označena žutom bojom) udaljena je samo 20-ak centimetara od kuća, a to je linija koju ne bi trebalo da prelazite kada dolazi voz. 

To je uzbudljivo mesto za posetu, jer neposredno pre nego što voz dođe, meštani hrle u svoje kuće, pazeći da su njihova deca, kućni ljubimci, motori ili bilo koja druga stvar bezbedni. Ništa se ne može ostaviti napolju. Oni koji ne uđu u kuće grle se uz zidove.

Čim prođe voz, već svi jure i prelaze šine, ovo daje dodatni osećaj adrenalina.

 

Ostavite komentar