Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

Ovo su NAJPOPULARNIJA mesta za odmor u Evropi: Jedna zemlja DOMINIRA

Aktuelni podaci nastali su proučavanjem Google podataka u poslednjih 12 meseci u 185 zemalja

Izvor: K1info/b92.net

10/07/2023 > 12:22

podeli vest:

Ovo su NAJPOPULARNIJA mesta za odmor u Evropi: Jedna zemlja DOMINIRA
Foto: Pexels.com


Prema najnovijem istraživanju, najpopularnija evropska destinacija među turistima iz celog sveta je- Santorini. Na drugom se mestu smestila Ibica, a na trećem Kanari, preciznije Tenerife.

Aktuelni podaci nastali su proučavanjem Google podataka u poslednjih 12 meseci u 185 zemalja, piše Daily Mail, a prenosi Pun kufer.

Santorini je na vrhu liste koju potpisuje britanska putnička agencija CV Villas i najpopularnije je evropsko mesto u 47 zemalja sveta, uključujući SAD, Finsku, Kolumbiju, Boliviju, Indiju, Australiju i Novi Zeland.

Foto: Pexels.com

 

Santorini slovi kao jedno od najlepših i najslikovitijih grčkih ostrva, a smešten je u Egejskom moru, 200 kilometara od najbližeg kopna. Poznat je po svojoj plavo-beloj arhitekturi, dramatičnim liticama i predivnom moru. Najpopularnije mesto na otoku je Oia, sa svojim plavim kupolama i belim kućama, ali oni koji požele više mira i manje gužve kreću na manje popularne delove ostrva.

Odmor na Ibici priželjkuju stanovnici 29 zemalja: uključujući Brazil, Argentinu, Čile, Keniju, Meksiko, Jamajku i Portugal.

Foto: Pexels.com

 

Trećeplasirani Tenerife je top-destinacija za zimski odmor s najvišom prosečnom najvišom temperaturom u hladnijim mesecima koja greje sa svojih dvadeset stepeni. To je najpopularnije špansko odredište za 12 evropskih zemalja, uključujući Španiju, Veliku Britaniju, Nemačku i Belgiju.

Foto: Pexels.com

 

Prvih pet zaokružuju italijansko ostrvo Sicilija na četvrtom i Krf u Grčkoj na petom mestu, a zatim Grčka nastavlja svoj pobednički niz s odredištima poput Kosa, Mikonosa i Krita, koja se nalaze među najtraženijim evropskim mestima za odmor.

Foto: Pixabay.com

 

Najpopularnijuh 10 mesta za odmor u Evropi:

1. Santorini, Grčka

2. Ibica, Španija 

3. Tenerife, Španija

4. Sicilija, Italija

5. Krf, Grčka

6. Kos, Grčka

7. Antalija, Turska

8. Sardinija, Italija

9. Mikonos, Grčka

10. Krit, Grčka

 

Ostavite komentar