Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

Čemu ovo služi, a uz to i NE RADI? Proglašena najbolja evropska plaža, ali NA NJOJ SE NIKAKO NE TREBA KUPATI

Tripadvisor je u okviru svojih godišnjih nagrada Traveller’s Choice objavio listu najlepših plaža sveta u 2023.

Izvor: K1info/index.hr

24/04/2023 > 22:04

podeli vest:

Čemu ovo služi, a uz to i NE RADI? Proglašena najbolja evropska plaža, ali NA NJOJ SE NIKAKO NE TREBA KUPATI
Foto: Shutterstock


Mnogo je razloga da posetite neko mesto tokom leta, a naravno, kako je to vreme za kupanje, inspiraciju često pronalazimo u najlepšim plažama, pod uslovom da se na njima zaista i možemo okupati.

Tripadvisor je u okviru svojih godišnjih nagrada Traveller’s Choice objavio listu najlepših plaža sveta u 2023, a na četvrtom mestu našla se plaža na Islandu poznata po surovom okruženju i mračnoj istoriji, piše Index.hr.

Plaža Reynisfjara u Viku na Islandu proglašena je najlepšom u Evropi, ali ovo nije plaža u kojoj ćete uživati u sunčanju i kupanju.

Ova turistička atrakcija poznata je po crnom pesku koji je nastao izlivanjem lave u okean i okružena je visokim stenama, a jake morske struje proizvode talase visine do 40 metara.

Fanovi serije "Igra prestola" prepoznaće je kao jednu od lokacija sa snimanja, a plaža smeštena na južnoj obali Islanda zapravo skriva mračnu istoriju. Naime, brojni turisti izgubili su živote na ovoj plaži pokušavajući da snime savršenu fotografiju.

Plažu zapljuskuju jaki talasi severnog Atlantika koji dolaze u nepredvidivim razmacima, a turisti koji se previše približe vodi riskiraju da ih talasi odnesu na stene, zbog čega je najbolje diviti se njenoj lepoti s obale.

Najlepše plaže sveta

Foto: Shutterstock

 

Prvo mesto na listi najlepših plaža sveta u 2023. zauzela je brazilska plaža Baia de Sancho do koje se dolazi spuštanjem niz merdevine i kamene stepenice, a krasi je savršen beli pesak i tirkizno more.

Uz brazilsku plažu, među najlepšima su plaža Eagle u Arubi, Cable Beach u Australiji, spomenuta Reynisfjara na Islandu, plaža Grace Bay na ostrvima Turks i Caicos, Praia da Falesia u Portugalu, plaža Radhanagar u Indiji, Spiaggia dei Conigli na italijanskom ostrvu Lampedusi, plaža Varadero na Kubi kao i plaža Ka’anapali na Havajima.

 

Ostavite komentar