Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

Ako planirate PUTOVANJE, ovo MORATE DA ZNATE: ŠTRAJKOVI "lome krila" avionima u EVROPI

Do 13. aprila održavaće se niz 24-časovnih sindikalnih "napuštanja posla" koji se održavaju svakog ponedeljka, utorka i četvrtka

Izvor: K1info/b92.net

15/03/2023 > 06:54

podeli vest:

Ako planirate PUTOVANJE, ovo MORATE DA ZNATE: ŠTRAJKOVI "lome krila" avionima u EVROPI
Foto: Unsplash.com


Štrajkovi sindikata poslednjih nedelja pogađaju aerodrome širom Evrope, a očekuje se da će se radničke akcije nastaviti i u narednih nekoliko meseci.

To znači da ako je Evropa na vašoj mapi za uskršnja putovanja, biće važno da budete u toku sa događajima na aerodromima, a prema sadašnjim prognozama očekuje se da bi se putnici mogli suočiti sa smetnjama širom Španije, Francuske i Ujedinjenog Kraljevstva.

Pre samo nekoliko nedelja, letovi ka i sa aerodroma širom Nemačke su otkazani zbog štrajka sindikalnih radnika. Taj štrajk je pogodio sedam aerodroma, uključujući tri najveća aerodroma u zemlji - Frankfurt, Minhen i Hamburg.

Dodatni aerodromi koji su "očišćeni" u toj nedavnoj radnoj akciji uključivali su Štutgart, Bremen, Hanover i Dortmund. U tom slučaju je pogođeno najmanje 300.000 putnika, a avio-kompanije su otkazale hiljade letova, a očekuje se da to nije kraj.

Između 27. februara i 13. aprila, održavaće se niz 24-časovnih sindikalnih napuštanja koji se održavaju svakog ponedeljka, utorka i četvrtka. Izlasci će uključiti zemaljske službe Svissporta i zaposlene za rukovanje teretom.

Kompanija pruža usluge na dugačkoj listi najprometnijih aerodroma u Španiji, uključujući Madrid-Barahas, Barselona-El Prat, Rues, Alikante, Valensiju, Mursiju, Malagu, Almeriju, Salamanku, Valjadolid, Burgos, Logrono, Saragosu, Uesku, Lanzarote, Gran Kanariju i aerodromi Tenerife Sur.

Foto: Unsplash.com

 

U Francuskoj, sindikalni radnici širom zemlje su uključeni u dugotrajnu bitku povezanu sa zakonima o povećanju starosne granice za odlazak u penziju. Štrajkovi koji proističu iz ovog pitanja uključivali su i radnike na železnici i na aerodromima. Poslednjeg dana štrajka 30 odsto letova sa pariskog aerodroma Orli moralo je da bude ukinuto.

Na londonskom aerodromu Hitrou hiljade radnika obezbeđenja, inženjera i vatrogasaca glasaju o tome da li da štrajkuju. Ovi štrajkovi su povezani sa problemima niskih plata, navodi EuroNews.

Ako sindikat izglasa nastavak štrajka, on može biti održan tokom uskršnjih praznika. „Ako naši članovi na HAL-u (aerodrom Hitrou) preduzmu akciju štrajka, to će neizbežno izazvati ozbiljne poremećaje u celom Hitrouu sa kašnjenjima, prekidima i otkazivanjem letova“, rekao je regionalni koordinator Unitea Vejn King.

 

 

 

Ostavite komentar