Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

TURISTIČKE AGENCIJE smislile novi FAZON putovanja: Možete da ga isprobate već za Uskrs i 1. maj

Ove godine aktuelne su malo drugačije prolećne ture koje su i praktične, jer se kao prevozno sredstvo koriste i avion i autobus

Izvor: K1info

01/03/2023 > 09:04

podeli vest:

TURISTIČKE AGENCIJE smislile novi FAZON putovanja: Možete da ga isprobate već za Uskrs i 1. maj
Foto: K1info/Freepik.com


Na pragu smo proleća, a u susret nam idu uskršnji i prvomajski praznici, koje mnogi turisti vole da koriste za odmore i putovanja na omiljenim destinacijama. 

Iz turističkih agencija kažu da su cene turističkih aranžmana slične kao i prethodne godine, a da je najveća zainteresovanost za Evropu.

- Ove godine aktuelne su malo drugačije ture koje su dosta praktične. Putnici za jednu destinaciju koriste avion i autobus, odnosno iz Srbije kreću autobusom, obilaze destinaciju, razgledaju grad autobusom, a zatim se vraćaju avionom. I obrnuto. Ovaj princip putovanja je odličan, jer za malo novca mogu da se obiđu različite destinacije koje se panoramski razgledaju iz autobusa, a putnici se kući vraćaju relativno odmorni. Najatraktivnija je Italija, a gotovo sva mesta za praznike su već rasprodata. Tura izgleda ovako: Polazak autobusa iz Beograda, a prve destinacije su Lido di Jesolo, Venecija, Montekatini terme. Obilazi se Rim i Napulj - kažu u jednoj turističkoj agenciji, i dodaju da je cena ovog aranžmana koji uključuje obilaske i noćenje sa doručkom 700 evra. 

Foto: Pexels.com

 

Oism Italije, koju mnogi smatraju najlepšom i najromatičnijom zemljom u Evropi, popularna je i Grčka, kolevka evropske civilizacije,  antičke kulture i Olimpijskih igara...

- Grčka se obilazi takođe avionom i autobusom, samo što se putuje drugačijim redosledom. Cena kompletnog aranžmana od sedam dana je 798 evra. Dakle od Beograda se avionom putuje do Atine, a zatim se ide na panoramsko razgledanje grada autobusom. Putnici mogu da razgledaju gradske trgove Omonija i Sintagma, spomenik Kolokotronisu, stari i novi Parlament, Kraljevsku baštu, Predsedničku palata, Zevsov hram na Marsovom polju, trijumfalna Hadrijanova kapija i stadion Kalimarmaro na kome su 1896. godine održane prve Olimpijske igre modernog doba i gde je bio cilj maratonske trke Letnjih olimpiskih igara 2004. godine - kažu u ovoj agenciji.

Foto: Unsplash.com

 

Oni dodaju da se mogu uplatiti i falultativni izlet do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva - rta Sunion, gde se nalaze i ostaci Posejdonovog hrama, posvećenog bogu mora.

- Organizovana je i vožnja do luke Pirej. U povratku za Atinu kratka poseta poznatom letovalištu Glifada. Obislaci autobusom realizuju se u Grčkoj sve vreme, a zatim se istim prevozom vraća za Srbiju. Osim Grčke i Italije domaćim turistima interesantne su i druge destinacije. Recimo, obožavaju autobusom da posete Beč, a u ovaj grad može da se otputuje za 478 evra za četiri dana. I ovaj ranžman obuhvata noćenje sa doručkom - kažu u ovoj agenciji. 

Za one koji žele da obiđu Istanbul trebalo bi za tri noći sa doručkom da izdvoje 478 evra, dok je za četiri noćanja u Parizu potrebno 669 evra. 

U agencijama kažu da su tokom proleća aktuelne i daleke destincije,poput Maroka, Kube, Jordana, Dubaija, SAD…

- Takođe u ponudi su i nešto specifičniji aranžmani za avanturiste, ljude koji vole da istražuju mesta na nesvakidašnji način. Za takvu vrstu aranžmana, specijalno osmišljen za putnike koji vole zabavu i avanturu treba da se izdvoji i nekoliko hiljada evra - dodaju u agencijama. 

 

 

 

Ostavite komentar