Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

Gde to ima SKIJALIŠTE na kome ČAJ i KAFA koštaju samo 100 dinara? Dobrodošli u SRPSKI KICBIL

Sve što treba jeste dobro se informisati

Izvor: K1info/RINA

10/02/2023 > 11:45

podeli vest:

Gde to ima SKIJALIŠTE na kome ČAJ i KAFA koštaju samo 100 dinara? Dobrodošli u SRPSKI KICBIL
Foto: RINA.rs


Ski sezona je odavno u jeku pa i ne čudi činjenica da su najpoznatije, ali i najskuplje srpske planine Zlatibor i Kopaonik preplavljene turistima. 

Međutim, zimovanje ne mora uvek da košta papreno, a sve što treba je dobro se informisati. Zimovalište na kome ćete proći najjeftinije moguće, a utisaka vam neće faliti, nalazi se na Jabuci, na samoj granici Srbije i Crne Gore.

Foto: RINA.rs

 

Nekada je ovaj centar bio poznat širom bivše Jugoslavije, ali poslednjih decenija potpuno je pao u zaborav. Ipak, roditelji koji pamte zlatno doba ovog mesta rado dovode svoju decu kako bi ovde naučili da skijaju.

- Jabuka pod snegom izgleda veličanstveno, prava je šteta što se ovde ništa ne ulaže jer bi mogla biti fenomenalna turistička lokacija. Sada na mestu gde su mnoi učili da skijaju, sada svraćaju samo oni koji za mesto znaju, a to su mahom Prijepoljci. Ima oko pola metra snega trenutno i ovde je prava zimska idila - kaže za RINU Milan iz Prijepolja.

Od žičare i skijališta nema ni traga, a hotel je zatvoren. Biser Jugoslavije sada posećuju samo oni "sa plićim džepom". U krugu radi samo obližnji restoran, gde još uvek čaj može da se popije za manje od 100 dinara.

- Ko nema novca da isfinansira Kopaonik ili Zlatibor, ovde je idelano mesto da uživa u snegu i skijanju za malo novca. Smeštaj je moguć u pojedinim privatnim vikendicama, restoran je odličan, a cene su izuzteno povoljne. Za jednu crvenu možete i da ručate - dodaju Prijepoljci.

Turistički centar "Jabuka" se nalazi na istoimenom planinskom prevoju, udaljeno oko 15 Km od Prijepolja na putnom pravcu prema Pljevljima.

 

 

Ostavite komentar