Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

OVO MORATE DA VIDITE: “Washington post” objavio LISTU najboljih beograskih RESTORANA

U listu su nahvalili srpske kuvare, koji podstiču stvaranje novobalkanske kulinarske scene

Izvor: K1info/Tanjug

06/01/2023 > 17:56

podeli vest:

OVO MORATE DA VIDITE: “Washington post” objavio LISTU najboljih beograskih RESTORANA
Foto: Instagram Printscreen


Američki list “Washington post” objavio je listu inovativnih beogradskih restorana, koje bi turisti morali da posete prilikom obilaska srpske prestonice.

Na listi su se našli restorani Tisa, Iva, Homa, JaM, Enso, Salon 1905 i The Square.

U američkom listu su nahvalili srpske kuvare, za koje pišu da stvaraju moderna kulinarska dela inspirisana tradicionalnim, kao i da podstiču stvaranje novobalkanske kulinarske scene koja je u suprotnosti sa tradicionalnim srpskim kafanama.

U tekstu se navodi da je Beograd devastiran i obnavljan više od 40 puta i da su se vremenom mnoge stvari u Srbiji menjale, ali da su plodna polja, velikodušni vinogradi, planinsko zemljište i mirisne šume uvek opstajale.

Ocenjuju da je za putnike opsednute restoranima pravi trenutak da posete srpsku prestonicu, s obzirom na povoljan kurs srpskog dinara u odnosu na američki dolar.

Kako navode, prošle godine je prestižni francuski restoranski vodič Gault&Millau objavio prvi vodič kroz Srbiju i proglasio osnivača i kuratora koncepta New Balkan Cuisine, Vanju Puškara, kuvarom godine u Srbiji.

“Washington post” ističe da je, krajem 2021. godine, Mišelin predstavio svoj prvi vodič kroz restorane u Beogradu, a da je, iako Beogradu nije dodeljena nijedna zvezdica, 14 prestoničkih restorana označeno kao "preporučeni" i da su početkom decembra prošle godine tom spisku dodata još tri.

 

 

 

Ostavite komentar