Lifestyle > Putovanja & Hedonizam

Volite kada SRCE KUCA brže - ovo je lista 10 ADRENALINSKIH sportova koje možete da probate i u Srbiji

Izdvojili smo top 10 najboljih esktremnih sportova koje morate da probate barem jednom u životu, možda baš ovog leta

Autor: bookweb.com

20/08/2022 > 08:18

podeli vest:

Volite kada SRCE KUCA brže - ovo je lista 10 ADRENALINSKIH sportova koje možete da probate i u Srbiji
Foto: Pexel.com


Rafting - doživite pravu avanturu

Na samom vrhu liste nalazi se veoma popularan rafting. Ovaj adrenalinski sport dobro će vas prodrmati i pružiti neverovatno zabavu. Rafting pripada najtraženijim esktremnim sportovima i po najnovijim statistikama svaki treći stanovnik naše zemlje barem jednom se otisnuo u rafting avanturu. Još jedna od mnogih prednosti ovog ekstremnog sporta nalazi se u tome što rafting može biti savršena prilika da se svi prijatelji ponovo okupe i podele jedno nesvakidašnje rafting iskustvo.

Foto: Pexel.com

 
Planinarenje teškim stazama

Da li ste znali da planinarenje teškim stazama, takođe, spada u adrenalinske sportove? Ukoliko se odlučite za nešto teže, duže i zahtevnije planinarske ture, budite sigurni da ćete time sebi pružiti jedno pravo, adrenalinsko iskustvo. Kod planinarenja je dobro što svako od nas može da organizuje turu koja će mu biti savršena. Ukoliko ste u dobroj, fizičkoj kondiciji planinarenje teškim stazama neće biti preterano zahtevan zadatak za vas, a pružiće vam prelepe vidikovce, kao i najbolje od prirode. Staze koje su obeležene sa K1 označavaju najteže i najzahtevnije staze za koje je potrebno više od 9 sati hodanja.

Foto: Pexel.com

 
Via ferata

Reč je o novoj aktivnosti i može se reći da je, donekle, bliska planinarenju ili da budemo još precizniji, alpinizmu, mada se radi o jednoj sasvim zasebnoj aktivnosti koja podrazumeva upotrebu drugačije opreme i prolazak gvozdenim stazama koje su već unapred obeležene i opremljene. Od ove aktivnosti srce će vam sigurno zakucati nešto jače i brže.

Foto: Pexel.com

 
Planinski biciklizam

Planinarski biciklizam je, u poslednje vreme, postao jedan od najpopularnijih adrenalinskih sportova u Srbiji. Ova zabavna aktivnost utiče blagotvorno na ceo organizam i savršen je izbor za sve one koji vole aktivan odmor. Reč je o ekstremnoj vožnji bicikla po veoma nepreglednim i nepristupačnim terenima poput šuma, brda, uskih i strmih puteva. U Srbiji postoji mnoštvo predela čiji su tereni pogodni za ovakav tip rekreacije.

Foto: Pexel.com

 
Paraglajding - iskusite pravi adrenalin

Naravno da lista najboljih adrenalinskih aktivnosti ne može da prođe bez da u nju uvrstimo i sve popularniji paraglajding. Paraglajding spada u jedne od najekstremnijih sportova, ali svi koji se bave ovim vidom sportske aktivnosti uvek ističu kako je vredan svakog rizika i kako donosi veliko uživanje. Ukoliko želite da se osećate kao da se na samom vrhu sveta i da uživate u nepreglednim prostranstvima koje se nalaze ispod vas, okrenite se ka paraglajdingu i priuštite sebi jedno sasvim neobično i nesvakidašnje iskustvo.

Foto: Pexel.com

 
Ronjenje - istražite dubine

Vodene površine zauzimaju većinu naše planete, a šta se sve nalazi u tim nepreglednim dubinama još uvek nije dovoljno istraženo. Zbog toga je ronjene jedan od sportova koji se ubraja u ekstremnije, a ukoliko budete dovoljno hrabri da se otisnete u još uvek neistražene vodene dubine, sigurni smo da će to izazvati pravo uzbuđenje. Ronjenje je jedinstvena prilika da se upoznate sa raznolikim vodenim svetom i mnoštvom različitih riba i korala.

Foto: Pexel.com

 
Padobranstvo - samo za najhrabrije

Skakanje padobranom je jedna neverovatna avantura koja se prosto ne može dočarati rečima, ona se mora doživeti i osetiti. Mnogi koji su iskusili skakanje sa padobranom istakli su kako je reč o pravom naletu moćnog adrenalina koji im je sasvim promenio ceo doživljaj sveta. Ovaj sport spada u najzahtevnije i najekstremnije, tako da bi ga preporučili isključivo onima koji su najhrabriji i koji su zaista spremni na rizik. Ipak, mnogi bi rekli kako se radi o aktivnosti koja je, itekako, vredna svakog rizika.

Foto: Pexel.com

 
Isprobajte zabavni Zip line

Ovu zanimljivu, adrenalinsku aktivnost ne bi preporučili ljudima koji imaju problem i strah od visina, ali ukoliko želite da postavite sebi izazov i prevaziđete taj strah, onda je Zip line pravi izbor za vas. Zip line podrazumeva prelazak sajlom sa jedne strane brega na drugu. Nekada davno, zip line je nastao na nepristupačnim mestima na kojima nisu mogli da se izgrade mostovi, a u današnjem, modernom vremenu Zip line je jedna od omiljenih i veoma popularnih adrenalinskih aktivnosti koja pružaju zadivljujuče poglede na najlepšu prirodu naše zemlje.

Foto: Pexel.com

 
Bandži džamping - spremite se na adrenalinski šok

Mnogi bi istakli kako je bandži džamping, možda, najopasnija adrenalinska aktivnost koju ćete u svom životu iskusiti. Pre nego što vam predočimo sve čari ovog ekstremnog sporta, moramo da naglasimo kako je u celom svetu zabeležen i određen broj nesreća. Uglavnom je bilo reči o nesporazumu ili lošoj opremi, tako da, ukoliko ste sigurni da želite da isprobate banži džamping obavezno detaljno istražite instruktore, ali i sve o opremi koja se koristi. Ono što privlači veliki broj ljudi da isporba ovu aktivnost jeste moćan nalet adrenalina. Prilikom pada postiže se brzina i do 100 km na sat.

Foto: Pexel.com

 
Skijanje na vodi

Za sve ljubitelje aktivnog života, leta i vode, skijanje na vodi može biti nepresušan izvor zabave i prava letnja aktivnost koja će vas osvežiti i navesti da osetite snažan udar adrenalina. Skijanje na vodi se nekad odigrava na dve skije, a nekada uz pomoć žičare, ali je uvek jedno beskrajno zabavno i zanimljivo iskustvo. Skijaš je prikačen sajlom za gliser i rukama se čvrsto drži za nju. Mali savet: nemojte nikada ispustiti sajlu. Žičare na vodi su dovele do toga da ovaj sport bude izuzetno popularan i dostupan gotovo svima. Danas ga gotovo svako može isprobati, a mnogi ističu kako je veoma lak, zabavan, bezbeden i kako pruža jedno zanimljivo i drugačije iskustvo.

Foto: Pexel.com

 
Adrenalinske vožnje

Ovakav tip vožnje sigurno će vam doneti dobru zabavu i nezaboravno iskustvo. Adrenalinske vožnje mogu vas dovesti do najnepristupačnijih terena u kojima su skriveni neki od najlepših pejzaža naše zemlje. Do takvih mesta je uglavnom teško stići i veoma su nepristupačna, a pravi su biseri Srbije koji će vas ostaviti bez daha. Bilo da je reč o gustim šumama, neprohodnim putevima, makadamu, uskim stazama, adrenalisnke vožnje dovešće vas do njih i omogućiti vam da spoznate najveće lepote i prirodna bogatstva.  

Foto: Pexel.com

 

 

Ostavite komentar